Pittoresk of toch niet?
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
09 Juli 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
“Wie niet zijn kostbare tijd in een wacht rij wil verspillen, moet zorgen dat hij nodig moet plassen.”
Toen we binnen stonden was het weer even heel duidelijk dat we in Amerika zijn, er was namelijk een security check. Of we geen wapens mee namen de ferry op…
De boot voer om het Vrijheids beeld heen waardoor je van alle hoeken foto’s kon maken. Ook het zicht op het vaste land, Manhattan was super. Zo zag je goed de skyline met haar enorme gebouwen. Toch gek dat daar eerst twee torens stonden die twee keer zo groot waren als de rest van de torens. Echt enorm dus!
We gingen het eiland ook op om daar aan de voet van het beeld nog wat creatieve kiekjes te maken.
Al met al waren we zo’n 3 uur kwijt aan het bekijken van één beeld. En dat was zonder in de rij te moeten staan. We zijn niet meer het Ellis Island ( het vroegere immigratie eiland) op gegaan. Dat hebben we vanaf de boot bekeken.
Wanneer je zo dicht bij het beeld komt is het toch wel heel indruk wekkend en geeft het je echt het idee dat je in New York bent. De vele gele taxi’s, de drukte en de hoge gebouwen doen dit natuurlijk ook. En niet te vergeten wat we gister allemaal gezien hebben.
Central Park, een enorm park midden in de stad. Duidelijk aangelegd door mensen handen. Overal zie je “romantische”plekjes. Zoals bij de vijver. Daar zijn rotsen en stenen zo geplant dat je er op kan gaan zitten, zo dat je heel pittoresk en privé aan het water zit.
Grasvelden, heuveltjes, bloemetjes en bruggetjes. Alles wordt er aan gedaan om je even in de natuur te laten wanen, weg uit het stads leven.
Helaas, is dit mislukt. Overal waar je kijkt zie je de hoge torens van de stad trots hun piek tonen.
Om het sprookje nog meer de grond in te boren.
’s Avonds is het park gesloten omdat het dan te gevaarlijk wordt. Je mag er geen alcoholische dranken nuttigen en als je tussen de rotsen en keien kijkt hebt je kans dat je gebruikte condooms ziet liggen. Vermijd je echter de kermis midden in het park en blijf je netjes op de paden, lig je op de grasvelden, schijnt het zonnetje en kijk je niet omhoog, dan is het heerlijk om in het park te zijn.
Ground Zero met haar 1001 bestemmings plannen, nu nog één grote bouwplaats. Wat ik vooral interessant vond, is dat het kerkje dat letterlijk voor de twee torens stond. Dat dit na het instorten van de torens nog geheel in tact was. Not once single crack in a stone or window.
Terwijl alle andere gebouwen er omheen heel veel schade hadden op gelopen.
Bij het Battery Park, daar waar je de ferry op gaat naar The Statue of Liberty is een klein monumetje opgericht voor 9/11.
Het is een grote ronde bol, ooit deel van één van de torens. Deze is uit de smeulende as gehaald en daar neergezet. Men zegt dat het nog warm nagloeide. Voor het beeld staat een altijd brandende fakkel. Verder is er niet heel veel meer te merken van 9/11. Alleen dat er veel beveiliging is en dat Wall Street nu gesloten is voor voertuigen.
Tijdens de tour werd Nederland and The Dutch best vaak genoemd, niet gek met onze geschiedenis, maar het is leuk om dat ook daad werkelijk terug te zien. Zo heb je de Holland tunnel en de vlag van New York is blauw, wit, oranje. Oranje van Nederland.
Toen we uiteindelijk terug kwamen op Time Square was het donker. Het tijdstip om tussen alle licht gevende billboards, reclame posters en show advertisement rond te wandelen.
Nog even een kort bezoekje aan The M&M’s store van wel drie etages. Vol met alles van M&M’s wat je, je maar kan bedenken. Wat eigenlijk echt een beetje achterlijk is en ongelovelijk veel toeristen trekt. Weer typisch Amerikaans, zo overdreven groot.
We hadden wel weer genoeg gezien voor vandaag. Op naar de lekkere left overs van de bbq.
09 Juli 2009 - 05:19
Charlotte Van BatenB:
He Sjeems,
Ik lees je verhalen met veel plezier!! Super gaaf allemaal!! p.s als je mooie Manolo Blahnik's ziet.. ;) Mine mine mine!! Dikke kus xxx -
09 Juli 2009 - 15:05
Miep:
Cool, dat iron building heb je hier bij Hollands Spoor ook..'het strijkijzer'.
veel plezier.
x -
10 Juli 2009 - 09:03
Anna:
Ik volg je met jaloezie, plezier en respect liefie!
Geniet, want je weet het, het is zo weer voorbij...
KUS! -
10 Juli 2009 - 12:18
Monica Houthuesen:
Hoi Jamie, wat een uitgebreide reisverslagen, dat je daar tijd voor vrij maakt; wel hardstikke leuk hoor.
Ik zit een dagje op kantoor Den Haag met Roelie; intakegesprekken met kandidaat nieuwe leerlingen kraamopleiding. Ik heb het op Corsica fantastisch gehad en aldoor mooi weer; veel langs kusten gelopen en heerlijk gezwommen in knalblauwe zee.
Maar New York is ook niet te versmaden, begrijp ik.
Heel veel te zien en te beleven; ik wens je nog een fijne tijd toe daar.
groetjes, MOnica