Dansing with the stars - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Dansing with the stars - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Dansing with the stars

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

12 Juli 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Zaterdag 4 juli 2009, today is Independence day!! Dus iedereen is vrij, viert feest, gaat bbq-en en ’s avonds is er vuurwerk.
Vandaag hebben we niet heel veel gedaan…ik heb gewerkt aan m’n kleurtje en lekker in de tuin gezeten. Het is hier super warm en de zon schijnt de hele dag, maar aangezien we hier omgeven zijn door hoge torens en gebouwen wordt je niet zo bruin.
Na een uurtje in de zon was ik over verhit en wilde ik toch eigenlijk wel wat nuttigs doen. Dus nam ik de metro naar South Sea Port, naar het Bodies Museum. Deze tentoonstelling was ook in Nederland te zien, toen had ik hem gemist.
Het is een tentoonstelling over het menselijk lichaam with:
‘20 human specimens, 200 organs and over 2000 fascinating facts about the body.’
Het zijn echte lichamen zo bewerkt en geconserveerd dat je echt in het lichaam kan kijken. Zo hebben ze een lichaam zonder huid zodat je de spierlagen kan zien, een lichaam in reepjes gesneden, het zenuwstelsel op sterk water en een paar gezonde- en rokers longen. Super interessant dus!
Ook erg leerzaam trouwens.
-Iedere bloed druppel gaat het hele lichaam door binnen één minuut.
-Je hebt meer dan 96.500 km bloedvaten door je lichaam lopen.
-Je hersenen bevatten 20% van het bloed in je lichaam.
-Het hartje van een embryo begint rond de 5e week te kloppen.
-Bij een 11 weken oude embryo zijn alle belangrijkste organen gevormd.
-Een nier filtert meer dan 1L. bloed per minuut.
Last but definitely not least.
-Ieder pakje sigaretten neemt 3 uur en 40 minuten van je leven.
Zo als je ziet was het erg leerzaam.
Ik weet niet of iedereen dat weet, maar ik ben echt een ramp toerist en wil heel graag op de eerste hulp van het ziekenhuis en op de ambulance werken. Ik stond dan ook met m’n neus boven op alle ontlede lichaams delen.
Terug op de 6th street was The 4th of july Party Bbq al flink op gang. Het was super gezellig in de tuin. Daarna zijn we een drankje gaan drinken op leuk terrasje bij het Meat packing district in Soho.

Zondag 5 juli 2009, vandaag mag ik shoppen!! Ik ben expres niet gaan winkelen in Nederland maar heb daarmee gewacht tot ik in New York was. The fashion capital of the world.
Drie paar schoenen, een jurkje, een vestje, een truitje, een handtas en een super leuke portemonnee rijker en zeer tevreden ging ik weer naar huis. Ik begon met shoppen op Broadway ter hoogte van Nina haar huisje. Ik ben misschien 8 blokken verder gekomen van de 22 blokken naar het einde van de straat. Broadway is super lang en vooral in Soho is het een shop paradise.
Onderweg ben ik uiteraard de Starbucks nog even ingedoken. Met andere woorden, een succesvolle middag.
Vanavond gaat het dan eindelijk gebeuren. We gaan naar een rooftop party op het Gansevoort Hotel.
Om 12 uur stonden we beneden bij de ingang van het hotel, daar werden we opgehaald door Kevin en Alex, twee vrienden van Nina. Zo hup langs de lange rij naar binnen. Op naar de top.
De rooftop is echt ongelofelijk mooi! Er is een zwembad, een bar, een dans gelegenheid en overal zijn loungy zit hoekjes. (ik zal de foto’s toevoegen)
Het uitzicht over de stad was adembenemend!
Niet alleen het hotel was prachtig, ook de mensen die daar rond liepen waren super mooi. Thé male model nr 1. of the world liep er rond, samen met nog veel meer mooie jongens en meisjes modellen.
Hier in NYC, the fashion capital of the world, is de modellen industrie erg groot.
Ook heb je hier mooie luxe clubs. Die clubs hebben PR’s oftewel promoters in dienst. Dit zijn meestal mannen/jongens met een vlotte babbel, die makkelijk contact maken. Zij moeten zo veel mogelijk mooie mensen de club inkrijgen zodat rijke mensen daar op af komen en veel geld uit geven in de desbetreffende club.
Zo wordt Nina ook dagelijks uitgenodigd voor feestjes. En dat is wat we de afgelopen dagen ook gedaan hebben. Zo’n promotor heeft een vip tafel en daar staan drankjes op. Je mag pakken wat je wilt. Wij gaan dus al de hele week voor niks op stap.
Erg handig maar, ik moet zeggen het is een ander wereldje waar je je in begeeft.
Het klinkt heel cru en ik hoop niet arrogant. Maar wanneer je er niet representatief genoeg uit ziet wordt je niet door de PR’s uitgenodigd. Zo ken je ook lang niet alle mensen rond de vip tafel en is iedereen heel erg op zich zelf. Ik trok me daar echter niks van aan en ben me gewoon gaan voorstellen en heb even zitten kletsen.
Het is toch moeilijk voor te stellen dat je de hele avond naast een stel meisjes zit en danst en dat je dan geen woord met ze wisselt. Dat schijnt dus heel normaal te zijn.
Ik heb me daar even in het modellen wereldje begeven. Een wereldje van luxe en gemak, daar waar sterren zich in begeven. Als je goed op de foto kijkt zie je misschien ook een bekende…
Het was een totaal nieuwe en unieke ervaring.
Tot laat hebben we heerlijk op het dak onder de sterren gedanst. De feestjes die we tot nu toe mee hebben gemaakt waren leuk maar dit roof top feestje was echt super!

• 12 Juli 2009 - 09:01

Wendy:

geweldig,dat je je zo vermaakt hebt.Op naar een nieuw avontuur.Waarschijnlijk een compleet andere wereld veel plezier xx mama

• 12 Juli 2009 - 10:12

Nico:

En als ik het goed gezien heb is dat
    paars/blauwachtige jur
    Groet uit een regen
    achtig Nederland

• 12 Juli 2009 - 12:15

Robin:

Echt heel leuk weer, je verhaal! Ik kijk ekle dag enorm uit naar je berichten. Even ontsnappen van Nederland (waar het trouwens regent:)

Veel plezier!

• 12 Juli 2009 - 20:34

Miep:

Ben destijds naar ´the bodies´ geweest in Amsterdam, inderdaad gaaf!

Leuke je verhalen te lezen!
    kus.

• 13 Juli 2009 - 18:19

Nick:

Leuk je verhalen weer jeem :)