Primeur in New York City
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
08 Juli 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Met de metro gingen we naar Time Square. Hier stapte we op de bus. Dat ziet er als volgt uit.
De bus is knal rood, vol geschreven met reclame van Sight Seeing New York, een plaatje van het Vrijheids beeld en een stel Chinezen met camera’s en het niet te vergeten peace teken wat ze met hun vingers maken en dat dan op werkelijk iedere foto. Het is niet een gewone bus, nee het is een open dubbel dekker zodat je alles goed kan zien en foto’s kan maken.
Meer de toerist uit hangen kan dus niet. Klaar met onze camera in de hand zaten we boven op de bus. Voorin staat een tourguide die gaande weg allemaal leuke informatie geeft.
We begonnen bij Time Square en kwamen zo langs alles wat je gezien moet hebben. De bus stopt op al die plekken en vandaar dus hop on, hop off. Om de tien minuten komt er een nieuwe bus voorbij waar je weer verder mee toert.
We kwamen langs The Empire State building, The Flat Iron building, Washington Square Park, Chinatown, Soho, Ground Zero - The World Trade Center, Statue of Liberty (Vrijheids beeld), Brooklyn Bridge Wall Street en Central Park. En nog veel meer, maar dat zal ik jullie besparen.
Alles bij elkaar nam het eigenlijk de hele dag in beslag. Ik maak dan ook altijd heel veel foto’s en onderweg zijn we lekker gaan lunchen en een mega stortbui zorgde er voor dat we niks anders konden doen dan schuilen in een paar ontzettend leuke kleding winkels.
Al met al was het een geslaagde dag alleen hebben we de boot naar het Vrijheids beeld gemist en gaan dat dus morgen doen.
Om te vieren dat Nina in haar nieuwe appartementje zit met tuin, dit is uniek in Manhattan, hebben we vanavond gezellig a bunch of people uitgenodigd om te komen barbecueën.
We gingen pas om 9 uur bbq-en dus ben ik daarvoor gaan fitnessen.
Een primeur in New York city! Dit was voor mij de aller eerste keer fitnissen ooit.
Toen ik daar aankwam heb ik dit ook gezegd en kreeg ik de nodige uitleg.
Oké, dat moet lukken. Eerst maar even rennen op de loopband, die ken ik. Ook de instellingen gaan automatisch dus dat is makkelijk. Op naar het volgende toestel, een soort step /ren ding.
Oké, press start. Ook niet moeilijk. Dan Please fill in your weight. Daar liep ik dus al vast, ik weet niet hoe veel pounds ik weeg. (Bijna het dubbele van kilo’s dacht ik) Dus heb ik maar wat ingevuld. En begon te steppen.
Of het aan mij lag? Ik heb geen idee maar het apparaat viel telkens uit.
Aangezien ik een rondleiding had gehad en uitleg bij de toestellen vond ik het te gênant om weer te moeten vragen hoe het moet, dus weer op naar het volgende toestel. Ik hield het sowieso bij de toestellen want de gewichten zonder hulp leek me geen goed idee. Gelukkig ging het laatste toestel weer helemaal goed en na een uurtje vond ik het mooi geweest. Wat een avontuur.
Thuis stond er een super bbq klaar. Nina had heerlijke gevulde champignons gemaakt en Elise is echt een super kok. Met z’n allen hebben we gesmuld van de heerlijk gemarineerde steak en burgers!
08 Juli 2009 - 06:30
Nico:
kan je je na je fitness avontuur voorstellen dat dat helemaal niets voor mij is. Binnen, donker en zonder bril de apparaten instellen. Nog veel plezier en de volgende keer gewoon weer rennen in een park.
Groet -
11 Juli 2009 - 12:04
Billy:
Hey Jamie,
hoe is het dan ???
Ik heb me zelf perongelijk verwijderd uit de lijst zou je me der weer in kunnen zetten zodat ik weer mail van je ondvang.
Hoop ut wel Gr Xxx ps veel plezier.