Race tegen de klok, Redder in nood, Stinkende sok - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Race tegen de klok, Redder in nood, Stinkende sok - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Race tegen de klok, Redder in nood, Stinkende sok

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

03 Juni 2011 | Thailand, Koh Tao

Race tegen de klok

(link foto's onderaan verhaal)

Dinsdag 26 april 2011

Wat fijn om weer met een volledige duikuitrusting het water in te plonsen.
Vanmiddag ben ik met Kate en haar Open Water cursus leerlingen meegegaan. Zij neemt ze namelijk mee naar een diepte van maximaal twee meter om hier de eerste oefeningen te doen. Voor mij dus ideaal om te kijken hoe het duiken gaat. Het ging prima, dus na de oefeningen ging ik mee met de duik die daar op volgt. Dit ging ook goed en mijn dag kan niet meer stuk. Ik kan weer duiken! Daarbij komt dat Mitch en ik vanavond lekker romantisch uit eten gaan, want jawel jawel vandaag is het precies twee maanden geleden dat we in Zuid-Afrika waren en hij mij verkering vroeg. Hihi. We gaan naar het strand met de scooter van Tom. Flea, de Simple Life hond scharrelt altijd rond bij onze huisjes en zodra ze kan, kruipt ze op een scooter om mee te rijden naar waar je ook naar toe gaat. Dus toen Mitch de scooter startte zat Flea al paraat tussen zijn benen. Echt zo leuk!
We hebben heerlijk aan het stand gegeten en hebben daarna een ijsje gehaald.
Dit is trouwens een race tegen de klok, of het ijs. Het is hier zowel overdag als 's nachts non-stop minimaal 36 graden Celcius en dat in combinatie met ijs is een nogal lekkende boel. Het ijs smelt zo snel dat je eigenlijk niet de kans hebt om het normaal op te eten. Het druipt dan ook over je handen, maar ach de smaak wordt er niet minder op.

De redder in nood

Woensdag 27 april 2011

De boot heeft een onderhouds dagje, dus wordt er niet gedoken vandaag. Ik ga me daarom bezig houden met zeer belangrijke dingen zoals nagels lakken, opruimen, wenkbrauwen epileren, boodschapjes doen en het vangen van twee schorpioenen en een spin!
Toen ik terug kwam van de boodschapjes zat Sonja ons buurmeisje, voor haar huisje te wachten op een redder in nood. Ze had namelijk een probleempje in haar badkamer, genaamd twee schorpioenen en een spin. De mannen waren toevallig even weg, dus was het aan mij om de twee schorpioenen en de spin in haar badkamer te vangen. Sonja is echt als de dood en zat dan ook al een uur buiten. Met een glas en een cd hoesje heb ik de beestjes gevangen en over het balkonnetje gegooid. Ik moet zeggen dat ik geen moeite had met de spin, maar dat de schorpioenen me toch wel een beetje nerveus maakte. Die krengen zijn hartstikke snel. En het feit dat ze vier huisjes verderop in de badkamer zitten, betekent dat ze ook bij ons naar binnen kunnen kruipen. Brrr, ik krijg er de rillingen van.
Dit was het meest spannende deel van de dag, maar begrijp me niet verkeerd hoor. Ik vermaak me hier echt prima en de dagelijkse dingen, ik doe ze mert plezier. Ik verveel me absoluut niet en geniet van het leventje op het eiland. Het blijft bijzonder om rond lopen tussen de tropische heuvels en bergen van Koh Tao. Vanavond zijn we gezellig met Tom, Alex, Malena en Sonja uit eten gegaan. De vier buurtjes op een rij.

Doe mij maar met zuurstof

Donderdag 28 april 2011

Di da duiken! Hayden, een instructeur geeft vandaag twee mini cursussen, Skindiving en Surch & Recovery. Beide goed voor een vinkje op het bord. Samen met drie andere DMT's gaan we aan de slag. Skindiving is duiken, maar dan zonder zuurstof tanks en slechts een snorkel, duikbril en vinnen. De techniek wordt aan ons uitgelegd en daarna gaan we oefenen. Zodat we uiteindelijk kunnen laten zien dat we de twee opdrachten voldoende onder de knie hebben. Je moet minimaal 15 meter onderwater kunnen zwemmen en dan nog genoeg lucht over hebben, zodat je het water wat in je snorkel zit er uit kan blazen. En je moet richting de bodem kunnen duiken met de juiste technieken en dan ook weer genoeg lucht over houden om je snorkel water vrij te maken. Het klinkt makkelijk, en eigenlijk als ik eerlijk ben was het ook niet zo moeilijk.
Wij leren uiteraard alleen de eerste basis stappen. Er bestaan cursussen en opleidingen om eigenlijk precies hetzelfde te doen wat ik nu doe, maar dan zonder zuurstof tanks. Zo leer je bij de eerste cursus te “free”duiken tot 18 meter. Uiteindlijk kan je bij je na je Advanced cursus tot 40 meter duiken. Echt ongelofelijk en niets voor mij, haha. Ik ben blij dat ik op 30 meter diepte een zuurstof tank op mijn rug heb.
Het tweede deel van de dag besteden we aan de Surch & Recovery les. Dit houdt in dat je met de, voor die situatie geschikte zoekpatronen, een verloren voorwerp terug vindt onder water. En dat je een zwaar voorwerp met behulp van een Liftbag naar de oppervlakte brengt. Ook leren we een paar basis knopen. Dit alles kan je wellicht nodig hebben tijdens het duiken. Het zijn leuke en nuttige lessen. Het was een leuke dag. We zijn met z'n vieren allemaal geslaagd. Dus ik heb weer twee vinkjes op het bord.

Een stinkende sok

Vrijdag 29 april 2011

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk, want ik heb gedoken tot 27 meter en dit ging super! Dus of het nu tot 2 of tot 27 meter diep is, het gaat goed.
Vanavond is er een snorkel test bij Simple Life, altijd leuk. Dit begint vaak rond een uurtje of acht. Men drinkt dan ook al vanaf een uurtje of acht en om elf uur zijn er vier geslaagde DM's en is iedereen knettertje lam. Zowaar heb ik ook een paar wijntjes gedronken, maar ik zou Jamie niet zijn als het daar bij blijft en ik alleen lekker tipsy ben en niet zoals de rest strompelend het Simple Life restaurant verlaat.
Iedere snorkel test is anders, maar er zijn een paar opdrachten die altijd leuk blijven. Nu moesten de vier DMT's per persoon een team vormen en met dat team de opdrachten uitvoeren. Uiteraard gaat alles gepaard met drank. Ze moesten de grootste BH vinden, een stinkende sok en het kleinste ondergoed. Hilarisch om te zien dat ze na een aantal minuten terugkeren in het restaurant met daadwerkelijk de drie voorwerpen. Er zijn die avond dus drie dames die rondlopen zonder hun BH, drie zonder ondergoed en ik verwacht drie mannen met een missende sok.

Link foto's:https://picasaweb.google.com/110499589480486761305/KTSA926272829April11#

• 07 Juni 2011 - 19:39

Ireen:

Hoi Jamie!

Wat een toeval he, dat jouw moeder nu bij ons is nu Floris een broertje heeft gekregen! We vinden het erg leuk om te horen hoe het met je gaat en kunnen nu zelfs je avonturen op internet volgen. Wat een mooie reizen heb je gemaakt! Hier alles ok, we hebben Tycho gekregen en alles gaat heel goed. Ik stuur je wel een fotootje! Veel plezier nog daar, genieten! groeten Joost en Ireen