De heldendaad en Een Thaise Sint
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
12 December 2010 | Thailand, Koh Tao
(link foto's staat onderaan verhaal)
Zaterdag 4 december 2010
Vanmiddag ga ik nog twee keer duiken en dan is het al weer over met de pret. Sanne gaat vandaag mee op de boot om te snorkelen. Wat is het toch genieten op zo'n boot, licht gedein en de wind in je haren. Ik had nooit gedacht dat ik dat dat zou zeggen met mijn zeezieke verleden.
Tijdens de tweede duik hebben we een schildpad gezien. Dat was echt super! Die beesten hebben echt een een gave uitstraling zo onderwater. Alles gaat heel rustig, op hun gemakje een beetje aan het koraal knabbelen en dan maar eens kijken wat het volgende stuk koraal te bieden heeft. Dat er inmiddels zo'n tien duikers om het beestje zwommen, maakte hem niks uit.
Terug op onze hotelkamer hebben Sanne en ik ons ontfermd over een gekko. Vroeger besteedde we hele dagen aan het redden van baby padjes die in de putten waren gevallen. Nu lag het net iets anders. Het arme beestje zwom in het toilet rond en kon er niet meer uit.
Ik ga niet met mijn hand in het water! Sanne ook niet.
Uiteindelijk hebben we een plastic bekertje weten te bemachtigen en heeft de gekko zijn zwem avontuur overleeft.
Op het menu van vanavond staat een hele verse vis. We kiezen een leuk strand tentje uit aan het water. Op de vlonder staat het vol met lage tafeltjes en zitjes en overal hangen kleine lampjes. De wuifende palmbomen en rustige muziek maken het plaatje compleet. Een mooie afsluiter!
De verse tonijn was heerlijk, maar ook veel te veel voor ons. Sanne, de grote dierenvriend wist daar wel wat op te verzinnen. Het graat magere katje dat er rond liep heeft denk ik meer dan een halve tonijn weg zitten werken.
Morgen hebben we aardig wat kilometers af te leggen. Dit hebben we helaas niet anders kunnen plannen en gaan nu twee dagen tegemoet met vrijwel geen slaap. Maar om daar nu op de laatste avond vroeg naar bed voor te gaan?
'Nee, natuurlijk niet!'
De Choppers, Lotus en de AC bar worden nog één keer onveilig gemaakt.
Een Thaise Sint
Zondag 5 december 2010
Na welgeteld twee uur slaap zit ik rechtop in bed en vraag mij af of Sinterklaas ons wel zal vinden hier in Thailand! Snel kijken Sanne en ik in onze schoenen. Blijkbaar ben ik niet zoet geweest dit jaar want in mijn teenslipper zit geen lekkers. Sanne heeft van de lieve Sint een chocoladeletter S gekregen.
Om tien uur checken we uit en brengen we onze bagage naar het reis bureautje waar vandaan we om twee uur vanmiddag vertrekken naar de boot. We hebben dus nog een middagje om lekker te genieten. Nu zal je net zien dat op de dag van vertrek het werkelijk stralend mooi weer is. Dus wordt het ontbijten op het strand en na een laatste duik in zee ga ik nog even last minute het eiland over toeren.
Gister avond heb ik Zuid-Afrika (Mitch) zo ver gekregen dat hij vandaag vroeg op staat en mij achterop neemt op zijn “mini motor”. De wind door je losse haren, heerlijk! Mitch heeft acht jaar cross motor gereden dus vertrouw ik er op dat hij weet wat hij doet. Het was echt leuk om weer even het hele eilandje te zien. Drie jaar geleden had ik twee volle weken op Koh Tao en veel meer tijd om alles te bekijken. Nu dus even een last minute toertje.
Vlak voordat we de boot op gaan halen we nog even een take a way maaltijd. Met een volle maag de boot op is wel zo verstandig. Het weer is hier namelijk nog steeds een beetje onstuimig. De regen periode is laat dit jaar en helaas krijgen we nog wat van het staartje mee. Wij nemen dit keer de snelle boot naar het vaste land. Deze boot staat er om bekend dat hij nogal klappen maakt als er hoge golven zijn. Uiteraard is de zee vandaag wild en zijn er dus hoge golven.
Op het moment dat iedereen goed en wel zit, is het eerste wat we uitgereikt krijgen. Jawel, een plastic zakje. Goed voor teken, haha. Laat het avontuur van anderhalf uur dan maar beginnen.
Ipod in, kussentje erbij en ik was er klaar voor.
Het was zowaar een leuke tocht. Ik heb vijf minuten kunnen genieten van de enorme deining en nog net drie mensen naar hun zakjes zien grijpen voordat ik in slaap viel. Pas toen we er waren werd ik wakker. Top! Het beste medicijn tegen reizen is een avondje door halen en heel erg moe zijn.
Na de boot namen we de bus naar Bangkok. Een leuke rit dwars door Thailand, waarvan ik wederom vijf minuten naar buiten heb gekeken voordat de luikjes dicht vielen.
foto's: http://picasaweb.google.com/110499589480486761305/645Dec10#
12 December 2010 - 19:31
Anne:
Hoi liefie,
Wat ben ik blij dat jullie dat arme beestje hebben gered en het katje hebben gevoerd, wordt een dierenhart warm van:P
hoeveel plekken gaan jullie nog bezoeken? Straks blijft er niks meer over voor de volgende keer!
Vandaag hebben we eerste zaalwedstrijd gehad, alles ruim gewonnen. Hopelijk worden we kampioen, want we spelen 4e klasse.. Kan weer een leuk feestje worden.
xx -
13 December 2010 - 06:47
Floor:
James! Wat klinkt het allemaal bekend, ik heb ook zin om te bubbelen onder water. Nog naar de Treebar geweest? Nou, ik volg je verhalen op de voet, je schrijft leuk! Xx -
13 December 2010 - 10:33
Nico:
bus en boot en dan slapen is voor jou netjes zo zie je maar dat je daar ook overheen kan groeien.
Zo te lezen heb je het weer aardig voor elkaar. Overigens heeft Sint in Den Haag ook niets achtergelaten. Moet je volgend jaar toch beter je best doen of gewoon zeggen dat je geen pukkels krijgt van chocolade.
Zoals ik al eerder schreeft kan ik thuis niet reageren op de verhalen zodat dat alleen op mijn werk kan. Ben vrijdag Grieks gaan eten en werd zaterdag onverwacht uitgenodigd voor een etentje en raad eens waar... Ja juist bij de griek. Dus dat hebben we ook weer voldoende gehad.
Ik hoop dat je een mooie en spannende tijd hebt in Vietnam en kijk uit naar de verhalen. Groet