Thaise Drama en Paradijs op aarde
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
07 December 2010 | Thailand, Koh Tao
(link foto's onderaan verhaal)
Dinsdag 30 november 2010
We waren de grens amper over of we baande ons in een totaal andere wereld. In veel meer chaos en rommel, ander rijgedrag en drukte. De wegen werden er niet mooier op. Gelukkig klaarde naar mate we verder Thailand in reden het weer juist wel wat op. Hierdoor werd het uitzicht steeds mooier. De bergen en heuvels zijn begroeid met palmbomen en varens, wat een tropische sfeer aan het land geeft.
Vlak bij de grens van Thailand en Maleisië ligt het plaatsje Hat Yai. Een stadje van niks waar zich het eindstation bevindt. Hier stappen we uit en gaan op zoek naar een bus die ons naar Koh Samui brengt. Gelukkig gaat dit, net zoals in Maleisië, heel gemakkelijk en stappen we een uurtje later de bus in op naar Koh Samui. Deze is overigens ietsie minder luxe. Eidelijk is deze alles bahalve luxe en nogak versleten, maar dat maakt niets uit. Het was een echte locals bus. Gezellig tussen de Thaise mensen. Zo kwamen er om de paar stops wat dametjes binnen om vers fruit te verkopen. En mannetjes met bloemen kransen. De video's die er tijdens de zes uur durende rit werden afgespeeld, maakte het plaatje al helemaal compleet. Keihard schelde er zes uur lang Thaise drama door de speakers. De video clips die er bij hoorde maakte het er niet veel beter op. Het ene drama na het andere speelde zich af, bedrog, ruzies, moord en zo veel verdriet. Wij dachten eerst nog dat het bij één clip zou blijven, maar er werd een heel verhaal uitgebeeld van twaalf video clips lang. Daarna werd er een Thaise poppen film afgespeeld, verschrikkelijk, maar juist dit soort dingen maakt het leuk.
Na zes uurtjes kris kras door Thailand heen gereden te hebben arriveren we bij de boot. Het was een leuke rit waarbij we behalve Thaise soaps ook het binnenland van Thailand hebben kunnen zien. Het was duidelijk dat men last heeft gehad van wateroverlast, overal liggen de zandzakken nog opgestapeld en is er waterschade zichtbaar.
De boot tocht naar Koh Samui duurde zo'n drie uur. Het was een rustige tocht waarbij we konden genieten van het uitzicht. Het blijft zo mooi, de tropische eilandjes met hun knal groene bergen.
Toen we aankwamen was het inmiddels zeven uur. We hebben een taxi genomen naar het guesthouse waar Sanne al eerder was geweest dit jaar. Lucky home, het is een leuk guesthouse en onze kamer is top. Even douchen en snel uit eten want we hebben mega trek. Helaas is het al donker op het eilandje dus zien we niet zo veel van de omgeving.
Na even zoeken komen we uit bij een leuk restaurantje waar je zelf je eten kan bbq-en, stomen en bakken in één. Een leuke ervaring die best nog even lastig was in het begin. Je moet even door hebben hoe en waar je het eten legt en dat je het op tijd omdraait. Als het dan klaar is heb je echt een heerlijke maaltijd. Na het eten zijn we gaan slapen. Morgen ochtend vroeg gaat de boot naar Koh Tao.
Paradijsje op aarde !!
Woensdag 1 december 2010
Met de taxi rijden we terug naar de pier waarop we gister aan land waren gekomen. Koh Samui is de grootste van de drie kleine eilandjes die aan de oostkust van Thailand liggen. Het is een mooi tropisch eiland, wat inmiddels erg toeristisch is en veel resorts en luxe hotels kent.
Wij nemen vanochtend de boot naar Koh Tao. Dit is het eilandje waar ik het drie jaar geleden echt fantastisch heb gehad.
Koh Tao, is het kleinste eilandje van de drie. Koh Pagnan is de middleste. Hier vinden de Full moon party's plaats. Koh Tao betekent het schildpad eiland. Het is een klein eilandje van slechts 21 KM breed. In een klein uurtje rij je het hele eiland rond. Het is een rustig eilandje gericht op scuba duiken, relaxen en feesten. Eigenlijk alles wat je als backpacker wilt.
De boot tocht ernaar toe was op zich al een feest. Het zonnetje scheen en dus lagen we in onze bikini met de haren in de wind op het dek. Na drie uur was ik terug in het kleine paradijsje op aarde. Wat een heerlijk gevoel. Het eilandje is ook nog steeds even mooi. Geen hoogbouw, geen fastfood ketens alleen maar hutjes op palen en bungalows. De knal groene bergen vol palmbomen en een mooi strandje zijn al zichtbaar vanaf boot. Daar liggen we straks! Ik kon het bijna niet geloven dat ik eindelijk terug ben op het eilandje waar ik al drie jaar super graag naartoe terug wilde gaan.
We weten al waar we verblijven en dus kunnen we instappen in de pick up truck van dive resort the Big Blue. Dit bevindt zich op Sairee Beach, the place to be!
Na het inckecken droppen we snel onze spullen en nemen aan het strand plaats om eerst even lekker te lunchen. Yes, Thai food!!
Aan het strand raken we aan de praat met Nick uit Nederland. Die hoorde mij een mislukte poging doen om een hond weg te jagen. Niet veel later zaten we met een gezellige club mensen te kletsen en spraken we na het eten af in de Choppers, een leuke Australische sport bar. Dat is de plek waar de avond begint, daarna gaat men naar de Lotus bar. Dit is een leuk klein barretje aan het strand. Op een klein vlondertje en onder een dak van palmbladeren kan je lekker dansen. Daar naast op het stand zijn allemaal kleine zitjes en vuur korven. Terwijl je daar zit wordt je getrakteerd op vuur show. Nog niet uit gedanst vervolgt men zijn weg naar de Fish Bowl. Heb je echt een schandalige avond reis je verder af naar de AC en de Cave bar. Ik ben benieuwd waar wij vanavond eindigen.
Na het relaxen even douchen en op naar het avond eten. Wat is het toch leuk om hier weer rond te lopen. Morgen als het ligt is ga ik Sanne de rest laten zien.
Gelukkig is er weinig veranderd. Er zijn wel meer luxe resorts bij gekomen en er is inmiddels een grote super markt, maar het eilandje houdt haar gezellige “lean back” sfeer.
Het wordt Thais bij de Thai, heerlijk! En daarna was het als van ouds gezellig in de Choppers. De avond is geëindigd bij de Lotus bar, het viel dus wel mee vanavond. Ik kon het ook niet te laat maken want morgen moet ik om 06:45 klaar staan om te duiken!
foto's: http://picasaweb.google.com/110499589480486761305/430Nov1Dec#
07 December 2010 - 08:36
Anne:
Hey Jamie,
Wat ziet het er super uit daar!! Heerlijk relaxen volgens mij. Hier is de sneeuw eindelijk weg, godzijdank. Zie wel dat je al weer lekker achterloopt met je verhaaltjes, haha. Dat is mooi, betekend dat je veel te druk bent met allemaal andere leuke dingen. Geniet er nog lekker van op het paradijselijk eilandje!!
xx -
07 December 2010 - 14:27
Marloes:
Ow Jamie Jamie Jamie!! wat ben ik jaloers het klinkt echt geweldig!! haha zo vroeg opstaan om te duiken, was het de moeite waard?
Ik heb gister heerlijk met tess over het strand gerent! was echt super leuk, en ze was zooo braaf! gaat helemaal goed!!
liefsss -
07 December 2010 - 14:38
Nico:
Hi Jamie, Dat Koh Tao verhaal is leuk om te horen. Peter en ik zijn daar ook geweest. Ook in Hai Yat ben ik geweest maar dat was met Stan en wij zijn toen nog 40 km richting Malaysia gereden naar een stuk niemandsland omdat daar de zus van Tjin Tjin woonde. Het klinkt allemaal weer geweldig en ik sta al weer te popelen om te gaan. Groet en veel plezier in Vietnam