Jamie goes Asia !! en Little India
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
28 November 2010 | Singapore, Singapore
(link foto's staat onderaan verhaal)
Twee maanden voor haar vertrek kreeg ik een smsje van Sanne. Of ik gezellig met haar mee ga naar Azië.
'Ja. Lijkt me echt fantastisch!! Maar dat gaat helaas niet.'
Maar waarom eigenlijk niet?
Ik heb na Kenia weer link wat baby'tjes en hun ouders geholpen dus het is niet geheel onmogelijk.
Ik ging er nog even over nadenken.
Drie weken voor haar vertrek besloot ik eens gek te doen en heb ik een ticket geboekt. Ik reis vier weekjes gezellig met haar mee.
Zolang het kan, lekker genieten!
24 November vliegen we naar Singapore, daar nemen we een bus naar Maleisië. Hier gaan we een weekje rondreizen en vliegen dan door naar Vietnam, waar we twee weken blijven. Sanne reist dan verder en ik vlieg via Bangkok terug naar huis.
Ik hoop weer een heleboel moois te zien en mee te maken en uiteraard ga ik daar uitgebreid verslag van doen.
Dag van vertrek
Woensdag 24 november 2010
Om half drie vanmiddag gaat mijn Azië reis dan echt beginnen. Vier weken ga ik samen met Sanne Singapore, Maleisië en Vietnam bewonderen.
Via Frankfurt vlieg ik naar Singapore.
Little India
Donderdag 25 november 2010
Ruim twaalf uur later, heb ik met een snelheid van 960 kilometer per uur, 10.600 kilometer afgelegd op een hoogte van 9.300 meter en in een aangenaam temperatuurtje van -42 graden Celsius. Het was een goede vlucht.
Van Singapore Airport heb ik de shuttle bus naar ons hostel genomen, daar zat Sanne al in haar zomerse outfit te genieten van een drankje op het terras. Jetlag technisch heb ik echt een super vlucht achter de rug en door zeven uur te vergeten zit ik qua tijd weer op één lijn met Sanne en de rest van Singapore. Na het inchecken was het dan ook al tijd voor het avond eten.
Het is hier rond zeven uur 's avonds donker waardoor ik nog niet veel gezien heb van Singapore. Hierdoor was het ook nog niet helemaal tot me doorgedrongen waar ons hostel zich bevindt. Buiten werd dat echter al snel duidelijk. Het was eigenlijk niet te missen. Niet China Town, maar Little India.
Het was een drukste van jewelste op straat, iedereen loopt kris kras door elkaar. Overal zijn kleine eet tentjes en kleine winkeltjes en alles komt uiteraard uit India. We hebben dan ook lekker Indian Curry gegeten met...Joost mag het weten. Iets met kip, rijst en groente. Ondanks de foto's op de menu kaarten was het knap lastig een goede maaltijd te bestellen. Zo kregen we eerst alleen rijst met curry jus. Gelukkig mochten we onze keuze nog wijzigen. Het eindresultaat was een echt lekker en een complete maaltijd.
De medewerker van het hostel had ons aangeraden even naar het Mustafa winkelcentrum te gaan. Zo gezegd zo gedaan, maar wat een beleving!
Stel je de Haagse markt voor en dat dan verspreid over vier enorme etages. Nou verspreid, er was geen vrij plekje meer te vinden, stapels en torens van alles wat je je maar kan bedenken. Mustafa heeft het. Of de kwaliteit goed is, is niet belangrijk.
Redelijk kapot van de reis en het nogal overweldigende en chaotische winkelcentrum, was ik best moe en gingen we terug naar het hostel. Klaar voor mijn eerste nachtje backpacken sinds Kenia. Leuk om weer een stapelbed in te klauteren. Morgen gaan we uitgerust Singapore bekijken.
foto's: http://picasaweb.google.com/110499589480486761305/12425Nov10#
28 November 2010 - 20:17
Anne:
Leuk hoor dat jij in 34 graden zit, maar wij hebben lekker vriesweer gehad waardoor onze wedstrijd niet doorging. Dus eeh, wij winnen;)
Mja drink een cocktailtje voor me!
xxx -
29 November 2010 - 07:11
Nico:
Hoi James, het is leuk om je verhalen weer te beleven. En nu zie je ook waarom ik vaak naar dezelfde plek ga omdat het in het oosten zo vroeg donker is. Maar veel plezier en maak mooie foto's -
29 November 2010 - 18:35
Keetie:
Zonde...nu mis je net de drukste avondspits van de Nederlandse geschiedenis...
Veel plezier daar!