Bush Baby en Lovers and Boyfriends
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
27 Juli 2010 | Kenia, Nairobi
(link foto's staat onderaar)
Donderdag 22 juli 2010
We stappen vandaag op tijd de Matatu in, op naar het strand. Eerst gaan we even langs Beasy om te bespreken hoe we het gaan regelen met het oogcentrum en de behandelingen van de kinderen. Ook bedanken we haar voor al haar hulp en gastvrijheid. Wat het oogcentrum betreft, dit gaan we heel modern, via de mail verder afhandelen. Uiteraard gaat dit allemaal nog heel lang duren en aangezien wij alweer bijna terug gaan naar Nederland. Leek dit ons een goed idee.
We hebben precies nog een weekje hier. Nog even optimaal genieten dus!
Het strand is weer even schitterend als voorheen, toch wen je er aan. Gek hoe snel zo iets moois went. Net als alles hier in Kenia. De klei hutjes, de armoede, de enge beestjes. Het enige wat niet went zijn de Beach Boys en de mensen op straat die je continue gedag zeggen.
'Jambo. Jambo.'
Na een heerlijk middagje bakken op het strand is het tijd voor de welverdiende douche. Deze worden alleen maar beter, we hadden namelijk een echt warme douche! En we hebben na vandaag eindelijk lichte bikiniafdrukken staan. Doordeweeks zijn we voornamelijk bedekt met degelijke kleding zodat we niet al te veel opvallen. De meisjes lopen voornamelijk in hun schooluniform en er zijn veel moslims. Om een beetje in de toom te blijven naast de Burka's moeten we dus wel lange shirtjes aan. We hadden eigenlijk gehoopt poeppie bruin terug te komen, maar dat zit er niet in.
Anne en ik gaan vandaag gezellig met z'n tweetjes eten bij 40 Thieves. Tijdens het eten lopen we even door wat we nu allemaal hebben meegemaakt en dat is heel wat! We hebben zoveel gezien en gehoord en meegemaakt. Ik denk dat we thuis in Nederland pas goed beseffen wat we nu eigenlijk allemaal gezien hebben. Na het eten gaan we, lekker dekadent, terug met de taxi.
Het was gezellig druk in Stilts. Ik probeerde mijn verhaal te typen, maar bleef maar kletsen met alle mede backpackers. Het was leuk om me weer even in het backpack wereldje te begeven. Het is een heerlijk ontspannen sfeertje. Terwijl we gezellig zaten te kletsen kwam de Bush baby even langs. Dit is een soort kruising tussen een eekhoorntje en een aapje. Het is een vriendelijke beestjes dat, doordat het iedere avond gevoerd wordt, aan de mensen is gewend. Volgegeten met stukjes banaan vertrekt de Bush baby weer en kletsen wij nog even verder.
Lovers and Boyfriends
Vrijdag 23 juli 2010
Het laatste dagje strand is nu echt aangebroken. Na een lekker ontbijtje bij Stilts zoeken we het strand nog een keer op. Het is stralend weer en dus nemen we nog even de nodige foto's. Na een uitgebreide foto shoot zijn Nick en Faye zijn inmiddels ook gearriveerd.
We hebben nog even gezellig met z'n viertjes liggen zonnen. Wij gaan vanmiddag terug, maar Nick en Faye blijven bij Stilts dit weekend. Na een laatste lekkere lunch was het tijd om terug te gaan naar Stilts. Dit keer niet te voet, maar op de motor!
Ik heb vandaag mijn eerste motorles gehad van Nick. Ook al was het maar een klein stukje, ik heb vandaag echt motor gereden en het was super!!
Terwijl we in de Matatu terug zitten, zijn we stil en proberen alles wat we zien nog een keer goed in ons op te nemen. Dit is het laatste Matatu ritje voor een lange, lange tijd.
Op de Girls School zoeken we mevrouw Bahati op, die er zoals gewoonlijk, niet is. We hebben haar vaak opgezocht, maar ze was er nooit. We besluiten Elizabeth te vragen ons morgen ochtend op te zoeken, zodat we haar het sleuteltje van de voordeur kunnen overhandigen. We schrijven een brief voor het schoolhoofd waarin we haar uitgebreid bedanken voor de gastvrijheid en de hulp. We hebben het heel fijn gehad hier op de Girls School. Elizabeth bedanken we ook uitgebreid en we geven onze t-shirtjes aan haar mee die we zelf niet meer mee terug nemen.
Na het avond eten pakken we onze backpacks weer in en zetten alles klaar voor morgen. Franklin staat morgen om 06:30 klaar om ons naar Mombasa te rijden. Daar nemen we de bus naar Nairobi.
Het leek nog maar zo kort geleden toen we voor het eerst aankwamen in Kwale, de Girls School en op de Handicap School. We hebben Kwale als een vriendelijk en gastvrij stadje ervaren. Ook was het er veiliger dan welk ander stadje ook in de buurt. Ze zijn hier inmiddels gewend aan blanken en het feit dat de Handicap School en de Albino lerares geaccepteerd worden, is heel bijzonder. Albino's en gehandicapten worden lang niet overal geaccepteerd. Zeg maar gerust bijna nergens in Kenia.
De twee scholen zijn ook super gastvrij en behulpzaam geweest. Het is echt een onbeschrijvelijke ervaring geweest. Een kans waarvan we super blij zijn dat we hem hebben gekregen. Mede dankzij Nick en Faye en de Verkaart Foundation. En alle meiden op de Girls School niet vergeten die ons zo veel mogelijk bij hun bezigheden betrokken hebben.
Ook hebben we erg genoten van de "girl talk" die we soms hadden. Zo hebben ze ons uitgelegd wat lovers en boyfriends zijn. Boyfriends zijn er voor het officiële gedeelte van de relatie. Deze neem je mee naar je ouders en zijn er voor het geld. Lovers zijn er voor de "fun". Wie had dat nou gedacht achter al die lieve brave meisjes in hun schoolunivormpjes. We gaan ze nog missen!
Veel te laat kruip ik voor het laatst mijn bedje in. Alsof ik eigenlijk niet wil dat het morgen wordt. Of is het juist door wat ons hierna allemaal te wachten staat?
We gaan namelijk naar Nairobi en niet omdat we het zo'n leuke stad vonden, maar omdat we van daaruit op Safari gaan! Op naar de Big 5!
foto's: http://picasaweb.google.nl/110499589480486761305/12DeLaatsteDagjesStrandDag2021#