The Beach en Phi Phi Island - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu The Beach en Phi Phi Island - Reisverslag uit Phuket, Thailand van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

The Beach en Phi Phi Island

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

01 Juni 2008 | Thailand, Phuket

Donderdag 22 mei, vandaag zijn we opgestaan hebben gedouched en zijn naar buiten gegaan om te ontbijten. Zo gaat dat hier, echt leuk. Daarna zijn papa en ik even langs de winkeltjes gelopen en hebben een boot trip geboekt naar de Phi Phi Islands. Met een speedboot gaan we o.a. naar daar waar de film The Beach opgenomen is. Oftewel een prachtig tropisch eiland!!
Verder hebben we niet zo veel gedaan we zijn naar het strand gegaan. Daarna heb ik papa kennis laten maken met Starbucks :p Die hebben ze zelfs in Thailand, ik ga echt pleiten voor een Starbucks in Nederland als ik terug ben.
Terug in het hotel even opfrissen en douchen en op voor het avond eten. Heerlijke green curry en tom yam goong soep!
Na het eten zijn we weer even naar de walking street gegaan en daarna naar een barretje tegenover het hotel. The Romance bar, echt een klein gammel maar super gezellig barretje. Een onwijze homo lady boy heette ons welkom. Ze kwam vrolijk met de 4 op 1 rij en Jenga spelletjes aanlopen. Dat spelen ze hier allemaal, de dames zijn ook onverslaanbaar. Het was echt gezellig, haha. We hebben met de eidenaar en de dames die daar werken zitten kletsen. Het is wel leuk want als ik straks ga backpacken dan zal ik helemaal niet zo veel met de local people te maken hebben.
Deze bar is van een Australier die hier met een Thaise dame is getrouwd. In de bar zijn een aantal super gezellige Thaise meisjes waarmee we gezellig karaoke en pool hebben gespeeld.

Vrijdag 23 mei, vanochtend vroeg werden we opgehaald en naar een haventje gebracht. Hier stapte we in een grote speedboot en na wat instructies sjeesde we er vandoor.
We waren de snelste boot en dus als eerste op het eerste Phi Phi eiland. Het was echt super mooi!! Weer helemaal anders dan de andere tropische eilandjes, alleen de palmen, het witte strand en de helder blauwe zee waren hetzelfde:D jee!
Daarna voeren we verder om bij een rif een klein uurtje te snorkelen. Dit was echt gaaf, ik heb super veel vissen gezien, papa wat minder;) Ik heb ze wel zo veel mogelijk aangewezen enzo:p
Al varende naar het volgende Phi Phi eiland waren er verschillende sight seeings, waaronder een klein strandje waar aapjes op leefden. de boot voer een beetje het strand op zodat de aapjes aan boord konden klimmen om wat banaantjes te krijgen. Dit was echt gaaf!
Aangekomen op het tweede eiland, wat net zo adem benemend was als het eerste, stond er een heerlijke lunch voor ons klaar.
Na de lunch voeren we naar het laatste eiland waar we ruim twee uur konden relaxen en snorkelen. Hier kregen we vers fruit geserveerd. Heerlijk!! En dit alles terijl het zonnetje vrolijk scheen en onze huidjes een mooi tintje gaf.
Weer aangekomen op het vaste land werden we met een pick-up taxi weer voor ons hotel afgezet.
Het was echt super gaaf en Thailand is echt heel mooi! De bergen en rotsen, tropische eilandjes en de vieze, maar super leuke en gezellige steden. Wat een land!

Zaterdag 24 mei, vandaag hebben we weer een lekker rustig dagje gehad. Een massage genomen en zijn we lekker uit eten gegaan. Nog even wat drankjes gedaan in The Romance bar met onze grote vriend(in), echt helemaal gezellig.
Ja, die Marijnissen weten wel wat goed voor ze is :D

Zondag 25 mei, vandaag is alweer het laatste dagje in Phuket, de nodige spulletjes zijn gekocht en de reis naar Krabi is geboekt.
Vanavond zijn we naar een andere gezellige bar gegaan. We waren helemaal niet van plan om daar naar toe te gaan.
We waren namelijk op zoek naar een massage winkel en liepen langs de bar. Ze nodigde ons uit en nouja één drankje voor de massage kon geen kwaad. Terwijl we daar zaten namen alle massage vrouwtjes wat te eten. Het zag en goed uit en ik vroeg wat het was. Ik moest het direkt proeven en ze wilde het allemaal meteen voor me gaan halen. Uiteindelijk ging het meisje van de bar het voor me bestellen. Want als de locals het doen is het goedkoper, dat zeiden ze allemaal. Toen het klaar was kwam ze het brengen en gaf me een bordje en bestek. Het klinkt misschien alsof we overdreven bediend werden maar zo was het niet. Het was echt heel leuk en gezellig en ze waren echt super vriendelijk. Een van de bar meisjes, nouja vrouw, heete ook Jamie. Jameie om precies te zijn.
Ze vonden het ook heel leuk om gezellig met ons te kletsen. Natuurlijk hopen ze dat je nog een drankje besteld maar ook al zouden we dat niet doen waren ze nog steeds razend enthousiast.
Het is leuk om te zien dat ze werkelijk voor niks werken maar wel heel gast vrij zijn en eeuwig glimlachen. Daar zou de Nederlandse horeca nog een voorbeeld aan moeten nemen.
Na de massage gingen we weer terug naar de bar. We hebben leuk zitten kletsen en ik ging heplen met het uitnodigen van mensen. Om wat te komen drinken in de bar. Ik gebruikte hetzelfde accent: Allo welcooome, sit doooown.
Nou kwam er toch een vieze, ouwe, grijze vent naast me zitten. Haha, ik heb me acuut omgedraait en ben met Jameie verder gaan Jenga spelen.
Ieuw, haha. Het was echt grappig. En het leuke was dat Jameie zelf ook zei dat het een vieze oude vent was.
Nou wat ik al eerder zei, het is echt leuk om een beetje in contact te komen met de locals.

• 01 Juni 2008 - 14:30

Wendy:

Hoi Jam,bedankt voor je mailtje.Het is heel stil vandaag en de traantjes komen af en toe spontaan.De bedrijvigheid en vrolijkheid zie je in India
    ook. Ze werken allemaal voor hun bestaan ook al is dat alleen maar eten voor die dag.Kashmir is ongelofelijk gastvrij en vriendelijk. Het heeft mijn hart gestolen. doeidoei,mama

• 01 Juni 2008 - 17:39

Nico:

Ik had verwacht dat je bij het Romance verslag de Van der Molen story zou vertellen.
    Groet

• 02 Juni 2008 - 09:55

Emilie:

Lieve James,

heerlijk hoor geniet nog maar even goed van alles!!! En dan gaan we volgend jaar gezellig samen hockeyen. Zoals het er nu uit ziet zitten we in dames drie met klas, nina,jij, taar,floor en ik gezellig he!!!!
    dikke kus eems

• 02 Juni 2008 - 20:07

Louise:

hee James,
    lees nog steeds de verhalen, wat een ervaring zeg! echt stoer alemaal, en grappig omdat ik veel verhalen wel herken van mijn reis.
    Ik zit alweer ruim 2 maanden in Paramaribo, ook echt super! zaterdag komt Kees deze kant op, en hebben we nog een tijdje samen vakantie!
    wanneer ben jij weer terug? Doen we zeker een drankje, lijkt me gezellig!