Aapjes kijken
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
03 Juni 2008 | Thailand, Krabi
Hoe grappig is dat. Ik heb er een foto van gemaakt en als ik terug ben in Nederland ga ik metteen naar de snackbar bij ons aan de overkant, naar Vermolen dus om de foto te laten zien.
Maandag 26 mei, vanochtend namen we de bus naar Krabi. Een airco mini busje werkelijk vol geladen met touristen, tassen en koffers. We verwachten allemaal een wat comfortabelere rit. Zo mocht ik mijn gordel niet om, nee die werd gebruikt om de koffers mee vastte zetten. :p
Nu bleek dat er na tien minuten een aantal mensen op een ander busje stapten en er ruimte zat was. Nou ik sta nergens versteld van hoor hier in Thailand.
Nadat we aangekomen waren en hadden ingechecked in een prachtig resort hotel gingen we de buurt verkennen.
Het is hier weer helemaal anders. Ook mooi, er zijn overal massages tentjes en ook de eten, kleding en souveniers winkeltjes zijn niet te vermeiden, maar toch is het anders. Het stadje Krabi ligt bij het strand, wij zitten op Ao Nang beach. Het is hier wat rustiger en meer relaxed.
We zijn naar het strand gegaan waar we werden over gehaald door een massage vrouwtje om naar nr. 11 te gaan. Nou vooruit dan maar.
Nr. 11? Is er een plek die zo heet of...aha! We liepen verder langs het strand waar een massage walhalla verscheen. Er is eerst een onwijze jungle beach bar, een sappen barretje en daarna vijftien massage hutjes op een rij. Oke, dus op naar nr. 11. Hier werden de matjes al voor ons klaar gelegd op het strand, wat kussentje en tafeltje erbij. En we kregen wat vers fruit. Jeetje wat een verwennerij. Daar staat dan een soort van "tegenover" dat je een massage bij dit tentje neemt of een tip geeft. Dus na heerlijk zonnen namen we een aloë vera massage. Goed voor na de zon;)
Bij nr. 11 zaten nog twee jongen en twee meisjes. Het was er super gezellig.
Aan het eind van de middag gingen we terug naar het hotel, even douchen en op voor het avond eten.
Na het avond eten gingen we nog even een drankje doen.
Nou dat moeten ze nu in Nederland maken. Er zijn hier op een ruimte van 100 bij 100 meter zo'n 20 kleine barretjes gebouwd. Echt heel gezellig. Er is voor ieder wat wils. Alles lekker dicht bij elkaar, een groot feest. Perfect toch?
Dinsdag 27 mei, vandaag zijn we wat gaan rondlopen, aardig wat gaan rond lopen. Zeg maar gerust heel veel. We hebben in totaal ruim drie uur rond gelopen. Over het strand en weer terug om vervolgens weer naar het strand te gaan. Naar nr. 11. De mensen van gister waren er ook weer en het was heel gezellig. De matjes waren al voor ons uitgestald.
We hoorden dat er aan het einde van het strand wat aapjes waren. Met een banaan in mijn hand ging ik op pad. Nou inderdaad, er zaten allemaal kleine aapje op het strand en op de rotsen. Echt gaaf! We liepen rustig naar ze toe, maar op het moment dat ze door hadden dat ik een banaan vast hield kwamen ze op me afgerent en grepen de banaan uit mijn handen. Bang zijn ze absoluut niet, eerder angst aanjagend. Nee hoor, maar wel best agressief wanneer ze zien dat je eten bij je hebt.
Het was zo gaaf om wat wilde aapjes te zien. Spelende met alles wat interresant is en aanspoeld is op het strand. Sommig waren nog jong en kon je aaien. Dat was echt heel gaaf!
Na een tijdje aapjes kijken besloten pap en ik om een pad dat over de berg leidde te volgen. Op naar een mooi uitzicht. Jeetje, dat is niet niks om met de hete zon op je rug, een enorme berg te beklimmen. Halverwege was er inderdaad het beloofde uitzich en uiteindelijk kwam je uit op een klein prive strandje, behorende tot een resort. Schitterend maar heel erg afgelegen.
Na een heftige klim terug waren we toe aan een koele duik. Nou echt niet, het zee water is hier zo heet! 32 graden Celcius. En dat is geen grapje. Het is helemaal niet verkoelend en gewoon bijna te warm. Alsof je in bad stapt. Haha.
Na het avond eten zijn we nog even een drankje gaan doen en heb ik een duik dagje geboekt.
Woensdag 28 mei, vanochtend om tien uur stapte papa en ik samen met nog wat mensen in een kleine longtail boot. Echt gaaf, een klein ouderwets houten bootje met een motor die echt heel veel lawaai maakt:p
Na een klein uurtje varen waren we aangekomen bij het rif van bestemming. Papa ging snorkelen en ik duiken. Ik dook vandaag voor de eerste keer met een Wing. Voor de duikers onder ons. Dat was leuk en het geeft je inderdaad een vrijer gevoel onder water.
De duik was gaaf, het water was iets minder helder dan in Cairns maar het was wel super mooi. Er waren heel veel clown visjes.
Terug op de boot gingen we lunchen en voeren we naar een ander rif.
De tweede duik was echt gaaf, we gingen namelijk in een grot duiken. Een grot van niet al te diep waar het licht nog goed genoeg ik kon komen om het voor ons zichtbaar te houden.
Op het moment dat je in de grot bent en dan terug kijkt zie je het licht buiten de grot en heb je het ultieme duik plaatje. Ik zal kijken of ik de foto's op het internet krijg.
Het duiken was echt leuk. Ook het varen met de longtail boot was iets wat we gedaan wilden hebben. Sloegen we mooi even twee vliegen in een klap. Or two birds with one stone.
Vanavond zijn we sushi gaan eten. Heerlijk!
Na het eten zijn we nog even een drankje gaan doen. Echt super lekkere mojito's!! Jammie!
04 Juni 2008 - 10:57
Anna:
Jaamiee!!
Ik volg je nog steeds hoor al schrijf ik niet meer zoveel reacties!
Ben nog steeds jaloers al komt indonesie voor mij steeds dichterbij!!
ik mis je!
Kus -
12 Juni 2008 - 14:12
Jor:
Sick dat het water daar zo warm is, bijna vies warm! :-p
Ben benieuwd naar die grotenduikfoto! kus