Guardian angel - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Guardian angel - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Guardian angel

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

29 Juni 2008 | Singapore, Singapore

Het vervolg staat bij bericht: Haai noch kokosnoot!

Zaterdag 28 juni, wat een dag, wat een dag!
Vanochtend lekker vroeg op om om 7 uur klaar te staan voor mijn laatste 2 duiken.
Ik ga vandaag met Niall zijn duikschool duiken. We gaan naar Chumpon Pinaccle waar de haaien weer gesingaleerd zijn. Spannend! Ik hoop ze te zien.
Mijn buddy was Niall die net geslaagd is voor zijn dive master, wat betekent dat we gaan en staan konden waar we wilden en niet de instructeur hoefden te volgen. Hup op naar 30 meter diepte, op naar de haaien. Eerst zagen we een yellow boxfish, een super gaaf, grappig, klein, geel gestipt visje, daarna grote baracuda's van 1 meter. Een trigger fish! Heel agressief als je te dicht bij haar nest komt en ja hoor. Ik heb gewoon drie enorme haaien gezien. Zo gaaf!! Twee White tip reef sharks en een Grey reef shark. En zo zie je, ik overleef een kokosnoot en de haaien laten me ook met rust.
Rond haaien zwemmen altijd ceaner visjes. Die zitten op de haaien en eten tja...iets wat op de haaien zit. Dit doen ze ook bij mensen, de dode huid celletjes of als je wondjes of muggen bulten hebt. Nou die heeft iedereen hier in Thailand. Dus zaten ze aan mijn benen te knabbelen. Dat is echt een grappig gevoel.
De 2e duik was net zo gaaf! Waarom heb ik hier niet eerder gedoken?!
Terug op het vaste land ben ik gaan lunchen en nog even gaan zonnen. Daarna mocht ik nadat hij met pijn in zijn hart me de sleutel overhandidge, Niall zijn scooter lenen. Ik ben gaan rond touren op het eiland. Heerlijk om een beetje ron te cruisen.
Na heel huids de scooter hebben terug gebracht ben ik gaan douchen en na even op het internet had ik met Niall afgesproken om wat te gaan eten maar eerst! Jawel ga ik een tattoo nemen. Wees niet geschokt, het is een piep klein sterretje van 1cm dat keurig verborgen zal zitten onder mijn ondergoed. Het is een ode aan mijn bescherm engeltje die me gedurende mijn reis heeft bescherm. Het is een sterretje met 8 punten voor de 8 landen die ik bezocht heb. Ik vond het een mooie gedachte en een gave herinnering.
Nou wij naar de tattoo shop.
Ga maar zitten en wat wil je?
Ik liet zien wat ik wilde, ik had het getekent. Nou de tattoo man werd gehaald en hij rommelde wat. Ik vroeg hoe veel het gaat kosten en hij zei 1000 bat.
Maar dat is veel te veel! Ergens anders was het 400.
Dus besloten we om verder te gaan kijken. De tattoo man stond op en zei dat ik hem 100 bat moest betalen.
Waarom?
Omdat hij een kopie had gemaakt.
Nou mooi verhaal hij had alleen mijn plaatjes uitgeknipt, dus zei ik tegen Niall: Kom we gaan, ik ga daar niet voor betalen.
Ik keek de tattoo man aan en lachte vriendelijk van nee.
Hij keek heel agressief en wat me toen overkwam.
Hij sloeg me keihard in mijn gezicht.
Ik begreep eerst niet wat er gebeurde, hij sloeg echt heel hard. Daarna sprong ik op en wilde weg uit de shop. Ik vroeg aan Niall of hij mijn tas wilde pakken, wat gelukkig lukte. We zijn snel weg gegaan.
Zo onwijs bizar! Wil ik net een ode aan mijn bescherm engeltje brengen gebeurd er dit. Nou misschien wel een teken dat ik geen tattoo moet nemen.
Niall kon maar niet rustig worden en vroen wel 100x Are you ok? Realy ok?
Hij wilde die Thai wat aan doen maar het vervelende is dat je als foreigner niks kan doen. Ze winnen het altijd als je naar de politie gaat. En als Niall iets had terug gedaan dan hadden er minimaal 3 Thaise op hem gesprongen en hem misschien wel gestoken. Het klinkt wat oevrdreven, maar helaas is het de waarheid.
We konden er dus niet echt veel aan doen en alleen maar hopen dat hij dit niet vaker zal doen of heeft gedaan.
Ik was ok hoor, alleen echt onwijs geschrokken van de dreun op mijn kop.
Het enige wat me een beetje dwars zit is de waarom. Ik heb niemand kwaad gedaan, of iets verkeerd gedaan. Karma is hier ver te zoeken. Maar goed ik ga hier mijn laatste avondje natuurlijk niet door verpesten.
Op de scooter reden we naar een klein geazellig restaurantje en zijn wat gaan eten. Mijn laatste echte Thaise curry:p Heerlijk!
Na het eten zijn we nog een drankje gaan doen met alle collega's, gezellig en daarna nog even lounchen in de Intouch. Even genieten van mijn laatste avondje Thailand. Mijn laatste paar uurtjes op reis. Ik kan het niet geloven!
Dit halve jaartje is zo snel voorbij gegaan en was zo ongelovelijk gaaf!
Morgen of als ik terug ben ga ik een slot woord schrijven, nu ga ik nog even genieten...Ik hoop dat er geen einde komt aan vanavond!!

• 29 Juni 2008 - 18:52

Cindy:

geniet maar lekker van je laatste vondje...Ik wens je een goede vlucht morgen en ik ben er niet om je op te wachten want ik krijg de sleutel van mijn nieuw huisje , joepie!!!!! He maar heb je die tatoo nou wel of niet alsnog laten zetten ?
    greetz cindy

• 30 Juni 2008 - 06:17

Jor:

Eey Jeems,

Jij zit nu probably nog in de plane en komt ongeveer over zeven en een half uur aan op Schiphol Airport. Ik moet vandaag als laatste dag nog aan mijn paper werken dus kan denk ik niet naar Schiphol om je terug te verwelkomen.

Eigenlijk wil ik dit ook helemaal niet, want je bent waarschijnlijk asociaal bruin!
    Ik zie je wel later deze week als je tint beetje afgenomen is :p kus