Snik snik....daaaag Aussie - Reisverslag uit Perth, Australië van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Snik snik....daaaag Aussie - Reisverslag uit Perth, Australië van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Snik snik....daaaag Aussie

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

27 Mei 2008 | Australië, Perth

Rond half zeven kwam ik aan met de bus in Cairns. Morgen ochtend vlieg ik om zes uur naar Sydney en van daaruit naar Perth, dus nu eerst mijn tas inpakken en dan is het tijd voor een afscheids feestje...helaas!!
Ik heb zeven weken dezelfde weg afgelegd en met het zelfde reis schema gereist als Claire en Michael. Oftewel zo'n zeven weken samen gereist. Het is dan ook best k*t om nu afscheid te moeten nemen.
Samen met Claire, Michael, Claudia, de Baby boys en nog meer gingen we gezellig een drankje doen en voor de laatste keer samen op stap. Het was echt super gezellig!
Om half vijf ging mijn taxi naar het vliegveld en werd ik uitgezwaaid door de hele groep. Na 33 knuffels en kusjes van Claire strapte ik in en liet Cairns en de Oostkust achter me...:(

Ik heb het echt onwijs leuk gehad tijdens mijn reis langs de oostkust.
Het is echt een onwijze backpack route. De hele kust is er op ingesteld en dit maakt dat het zo makkelijk, toegankelijk en ontzettend leuk is. Er zijn heel veel mogeljkheden, activiteiten en er is heel veel gezelligheid. Overal heb je leuke hostels, barretjes en clubs. De backpack bus maatschappijen en surfcamp, alles om het de backpackers naar hun zin te maken. Het is dan ook onmogelijk om het niet leuk te hebben langs de oostkust. En om alleen te zijn al helemaal niet!
Ik heb, kan je wel zeggen, de tijd van mijn leven gehad. Met heel veel nieuwe vriendschappen, nieuwe ervaringen, bungy jumpen, parachute springen, helicopter vlucht, duiken, surfen, zeilen en rijden in de 4x4 op Fraser, de leuke bus chauffeurs en duik instructeurs;)
Als ik zo terug kijk dan heb ik echt zo veel gedaan en meegemaakt. En dan te bedenken dat ik alleen maar de Oostkust gezien heb. Alleen deze kust varieerd qua landschappen al heel erg.
Van Melbourne naar Cairns, van een hoge kliffen kust naar tropische regenwouden.
Alles zat me ook mee, het weer was top, ik heb super leuke mensen ontmoet en ik ben niet ziek geweest.
Ik kan het blijven herhalen en ik wil eigenlijk de oostkust bedanken voor de onvergetelijke tijd die ik er heb gehad. Thanks mate!!
Al je me nu vraagt wat ik tot nu toe het leukste land vond? Alle landen waren gaaf, Nieuw Zeeland, Bonaire, Brazilië was geweldig maar Australë komt toch wel heel goed uit de test.:p Ik ben ook zeker van plan om heel snel terug te gaan. Nu hopen dat ik dat kan waarmaken!!

Zaterdag 17 mei, vandaag kwam ik om zes uur 's avonds aan in Perth. Ik heb twee goede vluchten gehad en nam vanaf het vliegveld de bus naar Cottesloe in Perth.
Cottesloe is een mooie luxe wijk aan de kust in Perth. Het is er super mooi en ligt direkt aan het strand.
Ik heb vanavond wat gegeten en ben lekker vroeg naar bed gegaan. Ik was echt gesloopt!

Zondag 18 mei, vandaag heb ik lekker een relaxe dagje gahad. Ik heb wat rond gelopen en ben naar het strand geweest. Het is echt heerlijk om even een paar daagjes alleen te zijn. Ik heb het al vaker gezegd, maar ik ben echt niet alleen geweest en ik heb echt geen tijd voor mezelf gehad.
Daarom heb ik nu drie heerlijke rustige dagen in Perth. Zodat ik helemaal uitgerust naar Thailand kan gaan.
Vanavond heb ik een film gekeken en ben daana naar bed gegaan.

Maandag 19 mei, het is vandaag alweer mijn laatste dagje in Australië. O, nee! :(
Het is echt niet leuk :'( maar Thailand gaat vast ook heel gaaf worden.
Vandaag heb ik de laastse Aussie spulletjes gekocht. Vegemite, Caramello Koala's enzo. Dit heb ik samen met mijn Ugg boots naar huis gestuurd.
Na het eten heb ik mijn tas gepakt en maakte ik mij klaar voor mijn laatste nachtje slapen in Oz.
So goodnight mate!

Het is nu echt voor de laatse keer dat ik het zeg hoor.
Australie was echt helemaal fantastisch!!!
Nu op naar het volgende avontuur Thailand!!!

Ps. er staan wat duik foto's bij het bericht: Everybody is jumping jumping.