Op naar Miami en Brazilie - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Op naar Miami en Brazilie - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Op naar Miami en Brazilie

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

06 Februari 2008 | Nederland, Amsterdam

Dit is het laatste berichtje vanuit Bonaire. Hierna zal het wel rustiger worden. Dan heb ik niet zo veel mogelijkheden meer om braaf iedere dag een verslagje te schrijven.

Vandaag ben ik eerst gaan kayakken in de mangrove. Het was heel mooi, om in het mooie helder blauwe water te varen en ook de mangrove waren super...alleen wist ik niet dat er zo veel muggen, spinnen, vliegjes, krabbetjes en ga zo maar door waren.
Ik ben niet zo'n held met insecten. Op het moment dat je gewoon rond kayakt gaat het wel, maar als je echt door de mangrove gaat...ik krijg weer helemaal de kriebels.
Mangrove zijn bomen die groeien in het water. Ze hebben heel veel verschillende wortels/stammetjes die boven het water uit steken. Ik heb wat foto's van de mangrove bij m'n hyves staan geloof ik. En ik zal kijken of ik zo nog een foto kan toevoegen. Het geeft een beetje een oerwoud/tropen effect.
Maar we waren dus nog geen 5 minuten onderweg, door de mangrove en ik had al een spin met m'n peddel verzopen en drie muggen doodgeslagen. Helaas, was ik te laat en hadden ze al geprikt. Even later had ik ook nog bezoek in m'n kayak. Een krabbetje, die ik er gelukkig snel weer uit had gewerkt.
Maar ik zal niet te veel zeuren, het was wel echt leuk en mooi om te doen.

Daarna had ik rond 1 uur afgesproken om die foto's te gaan maken. Dat was echt heel leuk. Ergens bij een mooi plekje aan het strand moest ik gaan liggen met zeemeerminnen staart. En toen: zitten, beetje liggen, heup draaien, beetje naar rechts, hand daar en hoofd iets naar achter. Ja, nu smile pff...en zo heeft hij minimaal 250 foto's gemaakt.
Daarvan gaat hij er uiteindlijk maar ongeveer 3 van gebruiken:p voor zijn boek en port folio.
Het was echt leuk en gezellig, een mooie ervaring. En ook echt wel lastig eigenlijk.
Ik krijg het eindresultaat binnenkort opgestuurd en zal kijken of ik de foto's op de site kan krijgen.
Ik ben zelf ook wel een beetje benieuwd hoe het uiteindlijk wordt.
Na de shoot heb ik mijn laatste smoothie gedronken:( De frozen moccachino. Echt de lekkerste:D En natuurlijk nog een pina colada.

Ik heb hier twee super leuke weken gehad, een actieve zon vakantie zegmaar...echt backpacken was het niet.
Ik ben dus best benieuwd, zenuwachtig en heb er zin in om nu echt, echt op reis te gaan.

Ik ga dan ook zo naar bed want het worden twee lange dagen.
Ik vlieg morgen eerst naar San Juan, dan naar Miami. Daar heb ik ruim 14 uur de tijd en ga ik dus proberen om Miami een beetje te verkennen. Dan vlieg ik om 6 uur 's ochtends :s naar San Jose, dan naar Quito, Lima en dan eindelijk naar Sao Paulo. Het is dan inmiddels de 8e en 5:15 in de ochtend.
Ik hoop dat ik dan nog weet of het nou dag of nacht is:p

Ik wens mezelf dan ook zes fijne vluchten toe;)

• 06 Februari 2008 - 08:32

Miep:

lieve meid,

heb geen tijd uitgebreid te reageren (tenamens leren)
    maar heel leuk verhaal weer!!
    ik wens je enorm goeie reizen toe en veel plezier in Miami, ik zal 'welcome to Miami' voor je zingen!!

lieve kus.

• 06 Februari 2008 - 08:53

Louise:

hee james,
    al zoveel gedaan en nog maar een paar weken onderweg, dat belooft veel goeds voor de rest van je reis!! veel plezier in Brazilie, ik ben jaloers zucht....
    Het is hier namelijk al sinds je weg bent K*T weer;(
    bij MEP alles zijn gangetje, de verhuizing naar het nieuwe kantoorpand is alleen nu in volle gang, en het wordt erg mooi!

liefs Loui

• 08 Februari 2008 - 15:21

Elise:

Ik zit natuurlijk niet veel op internet en heb nu net pas je verhaaltjes gelezen, maar wel allemaal! Echt zo fijn dat je het zo leuk en goed hebt!!
    Ik ga verhuizen samen met Jur naar een heel mooi huisje in de stad ik heb nu net te horen gekregen dat ik hem heb je kan hem zien op www.homerun.nl en dan aanbod huuraanbod en het huis is de gedempte burgwal.. hou ik je ook een beetje up to date! Ben benieuwd naar je zeemeermin foto's heb zown gevoel dat ze heel mooi zijn!
    Lieverd geniet en blijf genieten! Veel plezier!
    Kus Elise