Zeemeermin
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
05 Februari 2008 | Nederland, Amsterdam
Ik liep een beetje achter dus nu nog even over vandaag.
Vandaag ben ik op tijd opgestaan en heb ik om half 11 in de ochtend een boot duik gemaakt.
Al je spullen gaan mee op de boot en dan vaar je naar een plek waar je voor anker gaat en dan...duiken maar!
Als dat maar goed gaat. Ik heb namelijk best wel last van zeeziek, autoziek, alles wat beweegt ziek zegmaar.
En dan moet je op de boot je hele duik gebeuren opbouwen. Jacket aan de tank, slangen bevestigen, loodgordel om en...eigenlijk ging het helemaal goed:D jee! Ik werd niet zee ziek en de duik was geweldig!
Deze keer geen zee paardje gezien maar wel een grote krab, een gele trompetvis en vliegende vissen. Onderwater zijn ze niet heel bijzonder. Althans dat vind ik. Het schijnt dat je ze heel weinig ziet. Maar bovenwater vind ik ze gaaf. Ze nemen een aanloop en springen dan uit het water en zweven dan wel 100 meter ver! Echt leuk om te zien.
De duik ging goed en was echt weer mooi. Ik heb nog veel meer vissen gezien in alle kleuren en maten. Alleen nog geen hele grote vissen.
Nu ik hier gedoken heb en dit allemaal zie, ben ik zo blij dat ik m'n duik brevet heb gehaald! Thanks pappie!
Na de duik ben ik een salade gaan eten bij Buddy, jammie:) Toen ik klaar was kwam er een man naar me toe. Hij vertelde dat hij fotograaf is en of hij foto's van mij mocht maken in een zeemeerminnen pak.
Tuurlijk! Maar das leuk:D Haha een klein meisje wens, toch? De kleine zeemeermin zijn, de Ariel spelen!
Hij vertelde dat hij proffesioneel fotograaf was en dat het zijn beroep was en overal dus zijn camera mee naar toe nam voor het geval dat. En nu had hij ook zijn zeemeerminnen pak bij zich. Een staart en een bikini topje...of alleen een net die ik dan om zou moeten doen...
Hij liet me zijn website zien en die was inderdaad heel mooi. Er staan echt heel veel foto's op.
Hij liet me zijn werk zien en foto's van eerdere zeemeerminnen.
We besloten om eerst maar eens de staart te gaan passen, dat klinkt heel grappig vind ik, de staart.
Hij paste!! Ik moet wel zeggen dat hij niet kleiner had moeten zijn, of ik niet een dikkere kont had moeten hebben maar gelukkig hij paste. Ik kreeg ook meteen het net om en werd meteen even gefotografeerd voor de kleur en weet ik veel wat.
Ik moet ook iets tekenen dat ik toestemming geef dat hij de foto's gaat gebruiken voor o.a. zijn port folio.
Oja, is misschien wel belangrijk om te vertellen. Hij is dus een boek aan het maken: Femme de la mer. En daar heeft hij de foto's o.a. voor nodig.
Hij werkt wel echt proffesioneel en is wel bekend op het eiland. D.w.z. hij heeft er vaker foto's gemaakt. Waar niet.
Terwijl hij me zijn andere werk liet zien vertelde hij dood leuk waar hij die foto dan gemaakt had. Nou mijn reis is leuk maar wat hij allemaal gezien heeft. Amazing! Hij heeft echt een leuke baan. Hij heeft werkelijk alle mooie plekjes op de wereld gezien.
Toen ik vertelde wat ik voor een reis aan het maken ben, zij hij dat hij dat gaaf vond en ook wel had gewild toen hij zo jong was. Nou als ik zijn leeftijd heb hoop ik gezien te hebben, wat hij nu gezien heeft:p
We hebben voor morgen middag rond 1 uur afgesproken en ik ben echt heel benieuwd!
Om in de sfeer te komen, want ik moest denken dat ik een zeemeermin was. Toen ik zei dat ik op een zeemeermin leek werd ik meteen gecorrigeerd, You are a mermade!
Maar goed om in de sfeer te komen ben ik wat liedjes gaan zingen:p Diep in de zee...en slangetjes staart heeft geen enkele zin. Enzo. Iloisa, Moon en andere collegaatjes, ik weet niet of jullie het lezen maar het was niet voor niks dat Disney liedjes zingen:p Haha.
Goed het begint al weer een lang verhaal te worden...
Morgen ochtens ga ik eerst kayakken tussen de mangrove en dan de foto's maken. Ben benieuwd!
De site is: www.chriscrumley.com
En ik heb foto's op mijn hyves gezet, als je op de link klikt kom je op m'n hyves site en dan op foto's klikken.
Even een korte uitleg voor de mensen die niet bekend zijn met hyves ;)
05 Februari 2008 - 12:55
Sanne Prins:
hee james! Staat je goed!! Hahah leuk pakje voor carnaval! loopt alleen een beetje moeilijk, denk ik.. heej maar james, heb een vraagje..Heb jij thuis een grijze trui met v hals en een wit tshirtje met v hals liggen van mij? Ben het namelijk kwijt! Echt begrijp niet waar het gebleven is! Hoor het wel van je! Enne veel plezier nog! Leuke berichtjes om te lezen trouwens! Kus -
05 Februari 2008 - 18:26
Nico:
Nu moet ik toch wel weer even vader zijn. Ik zeg altijd dat je voorzichtig moet zijn en dan antwoord je dat je dat altijd bent. Kijk je uit met fotograven die je naar onbekende plekken brengen. -
16 Februari 2008 - 18:25
Floor:
Stiekem voel ik mij ook altijd ariel als ik duik, ookal zie ik eruit als een zeekoe onedrwater in mijn wetsuit maat big....hhahaha....heerlijk