Een klein stukje vliegen - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Een klein stukje vliegen - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Een klein stukje vliegen

Blijf op de hoogte en volg Jamie

15 December 2012 | Australië, Brisbane

Dinsdag 11 december 2012

Zoals ik al zei, dat kleine maandje is voorbij gevlogen en dan is het in eens dinsdag 11 december 2012 en tijd om te gaan. Om 10:15 trek ik de deur achter me dicht en loop met een glimlach van oor tot oor naar de tram.
Het vriest, maar ik gloei van de hitte en de spanning. Dag huisje de Pip, tot over een paar maanden.
Anne gaat met me mee naar het vliegveld en zwaait me uit, geen traantjes deze keer, ik ben veel te blij en we zien elkaar snel weer.

De reis begint met een vlucht van 6 uur naar Dubai.
Tel daar maar 1,5 uur bij op, want we hadden een technische storing en stonden vast bij de gate op Schiphol. Voor het overstappen naar mijn volgende vlucht had ik 1 uur en 40 minuten. Dus die vlucht heb ik gegarandeerd gemist. Niets aan te doen en afwachten maar.
In Dubai was het allemaal goed geregeld en met een nieuw boarding pas en een hotel voucher ga ik de nacht doorbrengen in een dichtbij gelegen hotel. Prima dus.
Helaas, moest ik wel nog even door de paspoort controle en laat het nou net spits uur zijn. Ruim 2 uur later ben ik er door en uiteindelijk plof ik pas om 4 uur neer op mijn hotel bedje.

Om 7 uur gaat de wekker al weer, een kort nachtje dus. Maar de lekkere douche en een goed ontbijt maken alles goed. Hup de shuttle bus weer in en terug naar Dubai Airport. Daar gaat alles eigenlijk weer prima tot we in de gate zitten te wachten en de tijd rustig door tikt, inmiddels ver voorbij de vetrek tijd. Ach die 1,5 uur wachten kan er ook nog wel bij. Mijn connected flight in Sydney naar Brisbane heb ik inmiddels ook gemist. Op Sydney Airport lossen we dat probleem wel weer op.

Donderdag 13 december 2012

Het is dat ik overal om me heen de tijd en datum zie staan, maar persoonlijk ben ik het kwijt, of het nu avond, ochtend of juist midden in de nacht is. Mijn manier om niet te jet laggen, is om gewoon te accepteren wat de lokale tijd is. Nu hopen dat mijn lichaam en haar biologische klokje ook mee doen.
De vlucht van Dubai naar Sydney helpt ook een handje mee. Wanneer we om 12:00 uur aan boord gaan in Dubai krijgen we niet veel later de lunch geserveerd. Halverwegen de vlucht gaan de lichten uit en maken ze het nacht. Ik vlieg trouwens met de nieuwe Airbus 380, een enorm vliegtuig waar 527 passagiers in passen. Het vliegtuig zit vol met luxe nieuwe snufjes. Zo verschijnt er in het plafond van de gangpaden een sterren hemel wanneer het licht uit is. Je kan er zelf echte sterrenbeelden in herkennen. Terwijl het eigenlijk tijd is voor het avond eten, gaan de lichten weer langzaam aan, vedwijnt de sterrenhemel en krijgen we ontbijt geserveerd. Niet veel later landen we veilig in Sydney.
Waaaaa whoooohooeeee jeeeee!! Ik ben in Australië!! Het dringt nog niet helemaal door.

De vluchten waren echt prima en wederom zonder noemenswaardige turbulentie.
Vanuit Sydney is het de bedoeling dat ik vandaag nog naar Brisbane vlieg. Als het goed is gaan er nog genoeg vluchten. Via het internet weet ik een last minute vlucht te boeken en kan om 12:40 uur aan boord.
Jeetje, nu wordt het echt spannend. De laatste vlucht en dan ben ik er. Nog een uurtje in de lucht.
Ik ga eerst naar Brisbane, hier mag ik 4 weken bij Simon, Danny en Matt logeren. Dat zijn 3 van de 4 jongens die we deze Eurotrip in Praag ontmoet hebben. Zij delen een huis en hebben een kamer vrij en zijn zo gastvrij dat ik mag komen logeren.

Na ruim 42 uur reizen en drie vluchten, 21 uur vliegen op een hoogte van 11.880 meter met een gemiddelde snelheid van 900 km per uur en in een omgeving temperatuur van slechts -56 graden Celsius, kom ik dan eindelijk aan in Brisbane.
Het was me het reisje wel zeg.

In Brisbane is het stralend weer en ongeveer 30 graden. Ik wordt opgehaald van het vliegveld en niet veel later zijn we bij mijn nieuwe tijdelijke thuis. Het is een leuk huis en ik heb een mooi, schoon kamertje. Ik ben zeer onder de indruk van de netheid in dit mannen huis.
Na een verfrissende douche trek ik een zomer jurkje en slippertjes aan, maak mijn eerste Vegemite sandwich en plof neer in de tuin. De zon schijnt, de vogeltjes fluiten en de geur van de Eucalyptus bomen maken het plaatje compleet.

Yes!! Ik ben echt in Aussie :)

Link foto's:

• 15 December 2012 - 08:51

Nico:

Hoi Jamie, Na de valse start kan het alleen maar mooier worden en ik hoop dan ook dat je er weer volop van geniet en veel verhalen schrijft zodat we op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in Australie. Groet