Zo we hebben die Fransen even in de pan gehakt! - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Zo we hebben die Fransen even in de pan gehakt! - Reisverslag uit Koh Tao, Thailand van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Zo we hebben die Fransen even in de pan gehakt!

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

16 Juni 2008 | Thailand, Koh Tao

Donderdag 12 juni, wat gaat de tijd toch snel!! Om 10 uur kwamen we, na 3 uurtjes op de boot, aan op Koh Tao. Een schitterend klein tropisch eilandje. Perfect om mijn laatste dagen heerlijk op te relaxen.
Op de boot had ik 2 Australische broers Tom en Josh en Jp uit Engeland ontmoet. Samen vonden we een leuke accomodatie. 2 kleine hutjes op palen aan het strand.
Het is hier heel klein en overal zijn kleine resorts, met hutjes aan en op het strand.
Het eiland is voornamelijk gericht op backpackers en scuba duiken.
Ik heb dus ook meteen geinformeerd, hoe en wat en ik ga zaterdag aan mijn advanced course beginnen. Spannend!
De omgeving is zo mooi, het water is helder blauw en op het witte strand zie je de wuifende palmen. Ja, daar kan ik niet genoeg van krijgen. Ook de groen beplante jungle bergen vervelen me niet! Alleen de muggen blijven irritant:p
We kwamen vroeg aan en hadden nog een hele dag voor ons dus besloten we het eiland een beetje te gaan verkennen. We namen een pad dat over een berg naar de andere kant van het eiland liep. Zo grappig, in 45 minuutjes waren we aan de andere kant van het eiland. Het is echt heel klein. Een rondje om het eiland langs de kust is slechts 30 km.
Het was heel mooi aan de andere kant, we hebben hier gesnorkelt en in de zon gelegen. Wat is het leven toch goed. Het snorkelen was echt gaaf, het water is heel helder en er groeit en zwemt hier van alles.
's Avonds zijn we uit eten gegaan en daarna naar de Chopper bar. Een leuke gezellige bar waar een life bandje speelt. Na de Chopper bar gaat iedereen naar de Lotus bar, dus wij volgden. De Lotus bar is op het strand. Overal heb je kleine zitjes en het is heel relaxed. Onder het genot van een drankje wordt je geentertained door 2 jongens die me toch een gave show geven. Ze hebben 2 vuur slingers en een vuur stok (grote tambourijn die brand) en zijn daar zo goed en snel mee. Echt ongelovelijk. Rakelings gaan ze met het vuur langs je en als je een sigaret tevoorschijn haalt komen ze die met de rondraaiende slingers aan steken. Echt gaaf!
Het is lastig uit te leggen maar ik denk wel dat jullie het begrijpen:p
Het eerste dagje was echt gaaf! De sfeer hier op Koh Tao is heel relaxed en vriendelijk.

Vrijdag 13 juni. Vrijdag de 13e...was wederom een fantastische dag!
Vandaag hebben we niet heel veel gedaan. Onze boot naar Koh Pagnan geboekt, de was en dat soort dingen.
Ik was vandaag een beetje zenuwachtig...want ja onze boys gaan spelen vanavond. Door het tijds verschil begon de wedstrijd hier om kwart voor 2 's nachts. Heerlijke tijd. We zijn na het avond eten naar de Chopper bar gegaan en hebben hier wat gedronken tot het eindelijk...eindelijk tijd was. Het was echt super gezellig. Alle Australiers en Engelse waren ook voor NL. De hele tent zat vol met oranje suporters en een handje vol Fransen.
De wedstrijd begon, op een groot scherm geschiedde het wonder! 1-0 Yes!! Even later 2-0. Nou dat gaat goed!! Neej...2-1 Maar niet veel later was het 3-1 voor NL. Ik heb echt zelden zo leuk naar een wedstrijd gekeken en ben ook zelden zo zenuwachtig geweest. Haha. En wij dachten dat we in de pool des doods zaten. Net voor eindtijd het laatste goal 4-1!!! Nou het brak los in de kroeg. Haha het was echt super en pas na het eindsignaal kon ik weer ontspannen.
Ik ben zo trots op Nederland, nu hopen dat ze het volhouden.
Ik hoop natuurlijk dat we de finale halen maar dan vrees ik dat ik mijn vlucht moet veranderen.Ik vlieg namelijk de 29ste tijdens de finale:s
Hoe krijg ik het voor elkaar:p

• 16 Juni 2008 - 13:07

Nico:

In die regio is het water overal helder dat zal je op Koh Pagnan en Koh Samu ook. Hoe vaak en hoe diep moest je duitken voor de advanced course. Dinsdag tegen Roemenie en ik heb een orange party georganiseerd. Iedereen die komt moet iets orange aan en voor Selma heb ik een orange string gekocht. Leo en Thea hebben gekke orange hoeden en jassen gekocht. Ik heb gelukkig nog een orange T mobil shirt dus dat is ook opgelost. Nog veel plezier en let op voor Joran van der.... tijdens de mid summer night want die zit nu ook in Thailand.
    Groet