Een weekje in Byron Bay
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
20 April 2008 | Australië, Byron Bay
Na het surf avontuur zijn we aangekomen in Byron Bay.
Byron is een klein surf stadje. Het was vroeger een hippie stack en dat is nog goed terug te zien aan de artie shops, flower power cafeetjes en de die hard hippies.
Het is echt een leuk klein stadje waar ik een weekje heerlijk gerelaxed heb.
Je ziet er geen Mac of Burger King ketens, die zijn er verboden. Net als de hoogbouw. Wat het heel gezellig maakt. Er zijn twee "grote" winkelstraatjes waar alles is. Kleine gezellige koffie huisjes, restaurantjes, barretjes en heel veel mooie surf shops. Waar ik overigens gek van werd, hoe negeer je al die lokkende leuke bikini's en board shorts?
We, Claire, Paul, Michael, Dino, Steve en ik, verbleven in een super gezellig hostel, de Aquarius. Het heeft een leuke bar, zwembad en scheve pooltafel ;)
De eerste drie dagen hadden we stralend weer en heb ik dus ook voornamelijk op het strand doorgebracht. De dagen daarna waren minder met wat regen, helaas. Maar niet dramatisch hoor.
Na het surfkamp wilden we natuurlijk blijven surfen en hebben we drie surfboards gehuurd. Voor pro's is het hier heel goed surfen, voor ons was het wat lastig. Maar toen we een goede spot gevonden hadden, hebben we wat golfjes kunnen temmen.
Alles ging goed tot surfdag twee.
Er was een plotselinge storm op komen zetten. Terwijl ik tot met mijn knieën in het water stond, absoluut niet diep dus. Kreeg de wind het voor mekaar om net op het moment dat mijn board omhoog kwam door een golf, daar onder te komen en zo mijn surfboard een zwieper te geven. Mijn surf board vloog dus omhoog en raakte me in mijn nek/keel. Een paar tellen dacht ik ojee...wat nu? Maar na vijf minuten heel veel slikken ging het beter. Ik was daarna even mijn stem kwijt en moest mijn surf buddies met handen en voeten uit leggen wat er gebeurd was:p maar na een tijdje kwam m'n stem wel weer terug. Vraag me niet hoe:p Ik klonk echt heel erg schor en vaag. Maar ik kon tenminste weer praten. Nu na een schorre week gaat het weer helemaal goed en heb ik mijn stem weer bijna in de originele staat terug. Jee, dat hebben we ook weer overleeft.
Ik was daarna wel een beetje bang maar ik ben de volgende ochtend toch wel weer gaan surfen en kreeg het vertrouwen terug. Het klinkt misschien wat serieus, maar de zee is echt heel sterk en als je een keertje ge-nosedived hebt...dan weet je het. Dat is geen pretje, zeg maar gerust not nice.
Anyway, het surfen was top!
's Avonds was het bijna ieder dag feest in Byron. Vaak begonnen we in het Beach hotel, gevolgd door de Gogomanga's en uiteindelijk belandde we in de Cheeky Monkeys. Daar bleven we dan tot drie uur en dan lekker slapen. Ja, we hadden een paar mooie avondjes.
Het is een gezellige mix van local surf peeps en backpackers.
De sfeer in Byron is echt heel leuk, gezellig en lean back.
De omgeving in Byron Bay is ongelovelijk mooi! De groene heuvels rond het stadje en de bergen die je ziet vanaf het strand. Natuurlijk de famous bay die echt adembenemend is. De kangaroos die rond huppen tussen de koeien en de kalkoenen die rond scharrelen bij de openbare bbq plaatsen. Geweldig!
Ik zou hier best een half jaartje kunnen wonen, werken en surfen. Imagine!!!
Ik ben ook nog een beetje actief geweest in Byron. Ik ben gaan zwemmen en de goede surfspot was een half uur lopen dus dat was ook weer goed voor de beweging. Het surfen op zich natuurlijk en ik ben naar de vuurtoren gewandeld. Een flinke klim die wordt beloond door wat ik al zei, het adembenemende uitzicht over de baai! Genieten!
Ik heb ook genoten van alle mooie surfers hier...haha. Goed uitzicht op het strand en overal eigenlijk.
De mensen hier zijn allemaal erg surf surf. Soms heb je dan ook dat je iets interressants ziet en waaneer deze jongen zich omdraait...blijkt het een "oudere" man te zijn. Haha. Iedereen is hier heel sportief en door de surf style ziet iedereen er heel jong uit.
De mensen zijn ook heel vriendelijk. Ik wordt door man/vrouw, jong/oud overal: Hello sweety. Of offcource darling genoemd. En iedereen vraagt altijd hoe het gaat. Zo vriendelijk, dat is echt leuk.
Ja, dit was echt een goed, mooi, vriendelijk, gezellig en relaxed weekje in Byron.
Nu op naar Surfers Paradise!!
21 April 2008 - 09:33
Nico:
And sweety tell me what's your next item.
Dat zal waarschijnlijk Ibiza worden want daar lopen ook nog wat van die overjarige hippies rond. Overigens daar ben je ook al geweest toen je 2 was.
blijf je voorlopig nog met dezelfde mensen op trekken of scheiden juliie wegen weer.
Zondag bij Moby Dick op het terras gezeten. A had nog wel een vest + 3 tshirts aan terwijl de anderen in hun blote bast zaten. Er zit nu een andere eigenaat maar nog wel de zelfde ouwe troep.
Groetjes en ik kijk weer uit naar je volgende bericht