Sex machine of Dutchy ?
Door: Jamie
Blijf op de hoogte en volg Jamie
15 April 2008 | Australië, Byron Bay
Maandsg 7 april, stond ik heel vroeg klaar om in de bus te stappen, op naar de eerste bestemming van Mojo surfcamp!
Samen met 48 andere boys and girls reden we in zes uurtjes van Sydney naar het kamp.
Onderweg hebben we kangaroes gezien! Dat vond ik echt zo leuk. Dan realiseer ik me dat ik echt in Aussie ben.
Angekomen in het kamp kregen we na de kamer indeling een kleine introductie. Over het kamp, het surfen en de surfcamp regels werden uitgelegd. Het motto van het Mojocamp is: Looking cool and having fun!
De instructors werden voorgesteld. Interessant ;) Daniel, Matt en Shannon are the surf instructors, Jessica en Tim zijn de eigenaren van dit kamp en dan hebben we nog de Schnitzels. Twee Duitse boys die de housekeeping doen.
Het begon al super leuk. De staff is heel gezellig en de groep ook. Al snel klikte het goed met Claire uit Scottland en nog wat boys uit Engeland, Michael, Paul, Dino en Rich.
Na een stevige lunch ging het nu echt gebeuren...everybody is going surfing!
We kregen allemaal een wetsuit met een naam er op. Zodat je weet welke van jou is. Het verhaal is dat niet de persoon de wetsuit uitkiest, maar de wetsuit de persoon. Mijn naam was: Sex machine. Uh...daar was ik het niet helemaal mee eens, maar het was wel heel grappig. Claire heette Strech marks en er was een Saussige lover, dus was mijn naam was best oke.
De eerste echte surfles was helemaal top! Eerst gingen we oefenen op het droge en daarna toch echt het water in. Het lukte me om op te staan en een paar tellen te surfen. Echt zo leuk!! En moeilijk, jeetjes!
Ik heb echt respect voor alle surfers vanaf nu! Het is echt niet makkelijk.
Na twee uur proberen d.w.z. door de golven heen komen, veel peddelen, van je board af vallen, af en toe wat water happen en uiteindelijk toch echt surfen, gingen we terug naart het kamp.
Hier stond ons na een snelle douche, echt een fantastische maaltijd te wachten. Een super barby met salades en alles er op en er aan. Yummie!
Na het eten speelde we een spel, de losers moesten de afwas doen. We won!!
Daarna gingen we met z'n allen naar de Humpy. De party plek van het kamp. Gelegen op het strand met vuurplaats en kampvuur, partytent, booze(drank) en muziek. Het was echt super gezellig!
Dag 1 was top!
Dinsdag 8 april, we werden vanochtend om 7 uur wakker gemaakt voor het ontbijt en de tweede surfles. Goeiemorgen:s
We kregen echt een heerlijk ontbijtje van vers fruit, havermout pap en toast met vegemite:D
Ja, je moet goed ontbijten voordat je gaar surfen.
Vanochtend was het wel leuk maar niet top. Het regende en het was dus best wel koud. Eenmaal in het water was dat op zich geen probleem meer. De golven waren echter heel gaotisch en best lastig. Het lukte wel om een beetje te surfen maar gister waren de omstandigheden wel beter. Nou we hebben gelukkig vanmiddag nog om het wel goed te doen.
Na een super lunch en wat uurtjes rust gingen we op voor de tweede surf sessie van die dag. We gingen naar een ander strand en hier was het ondanks de regen echt helemaal top! Het surfen ging echt super goed.
Begrijp me niet verkeerd. Met super goed bedoel ik dat het lukte om op het board te staan...langer dan tien seconden maar meer ook niet. Het is echt heel lastig namelijk.
De instructeurs, Daniel, Matt en Shannon helpen heel goed.
We kregen eerst uitleg op het land, over de soort golven en de zee, de techniek en je houding. Daarna gingen we de zee in en hielpen ze je met het surfen zelf. Ze duwen je dan in een golf. Heel handig. Het peddelen en times is nog best lastig.
Vanmiddag nam Daniel me mee naar de grotere golven. WOW! dat is echt gaaf en het gaat hard. Het is best ook wel een beetje eng. Maar echt super!
Ik was na vandaag helemaal blij! Ook al regende het de hele dag...
We hebben een beetje pech met het weer. Opzich is het tijdens het surfen geen probleem dan ben je toch nat. Daarna is het alleen wat minder, we kunnen niet buiten in het zonnetje op het gras liggen. Ach opzich is het ook wel weer gezellig met z'n allen knus binnen.
Vanavond na het, wederom heerlijk eten, hebben we met z'n allen in de bus een film gekeken. Dat was echt heel leuk en gezellig.
Ik ben deze week de enige Nederlander en wordt Dutchy genoemd. Wat ik echt grappig vind en veel beter dan Sex machine :p Zo werd ik de eerste dag genoemd en moest dan ook zes keer de vraag beantwoorden:
O, is dat zo? Sex machine?
Die instruceurs moeten hier wel de tijd van hun leven hebben. Al die meisjes die hopeloos in het water om hulp spartelen. Haha. Ach waarom zou je ook niet met die lekkere body's flirten. Daar zijn ze tenslotte instructeurs voor...toch? ;)
Na de film hebben we nog een klein feestje gebouwd in de Humpy. Daarna naar bed, morgen weer vroeg op.
Het is echt heel gezellig met de groep en met Claire.
Woensdag 9 april, vanochtend moesten we onze tassen al weer pakken. Na het ontbijt hadden we een laatste surfles en daarna gingen we naar het volgende kamp, Spot X.
De laatste surfles in dit kamp was weer super.
Deze plek, dit kamp was echt heel relaxed en gezellig. De staff is heel leuk en het is heel prive hier. Onze groep was de enige groep en we hadden dus het hele kamp voor ons alleen, wat het heel gezellig maakte.
Nu op naar Spot X!
Na drie uur rijden kwamen we aan.
Ik heb trouwens nog nooit zo'n relaxte bus chauffeur meegemaakt.
Daniel de surf instructor is ook de bus chauffeur en "kampleider". Claire en ik zaten voorin in de bus op de masage stoelen. Jawel, we hebben een splinter nieuwe bus met twee massage stoelen. Ze moesten alleen nog even ingepluged worden...dit lukte ons niet:(
Hup, Dan (Daniel) zette de bus aan de kant en deed het even voor ons. Zo hopakee die grote reis bus aan de kant van de weg:p
Wanneer iemand naar de wc moet dan vind hij het ook geen probleem om even te stoppen. Alles en iedereen, daarmee bedoel ik vooral de mensen die voor en met het Mojo surfcamp werken zijn allemaal super relexed, grappig en leuk. Ze weten echt hoe ze het gezellig moeten maken.
Toen we het kamp uit reden vertelde Dan ons dat we goed om ons heen moesten kijken, misschien zagen we wel wat Aussie wildlife. Wat white tail Wallaby's bijvoorbeeld. Iedereen keek zijn ogen uit. White tail Wallaby's, nog nooit van gehoord.
O my God!!! Wat grappig. Ja hoor, daar waren ze, de Wallaby's.
Matt en Shannon renden naakt met alleen een cape om hun nek rond op op een soort van stokpaardjes. Met hun hand op het zakkie renden ze rond, gelukkig we wilden niet te veel informatie. Het was echt heel erg grappig. En interressant wildlife moet ik zeggen:p
Dat bedoel ik, ze zijn echt een beetje gek.
Spot X was heel anders. Ook super leuk alleen minder persoonlijk. Maar ik moet niet te snel oordelen. We zijn er pas net.
Na weer een kamer indeling die nu wat specefieker was (Claire, Rich, Dino, Michael, Paul en ik in een sta caravan), gingen we avond eten en daarna naar een surf museum.
Scotty Dylan, een surf legend van inmiddels 80 jaar heeft zijn leven geweid aan surfen. En vervolgens zijn huis omgebouwd tot museum. Het was echt gaaf om naar al zijn verhalen te luisteren. Hij is nu misschien wel tachtig jaar oud, hij surft nog steeds. Echt ongelofelijk!
Na het museum bezoekje zijn we nog even naar de lokale bar gegaan. It was another great night!
Donderdag 10 april, het ontbijt is hier ietsie minder, maar nog steeds top hoor:p Het is hier iets minder persoonlijk. Het is groter en niet prive. Het is een camping waarvan een deel voor Mojo is. De zee en de golven zijn hier wel echt top!
Ook het weer wordt beter. Het was vandaag een beetje regenachtig maar aan het eind van de dag klaarde het op. Zo relaxed!!
Vandaag hadden we weer twee surf sessies. Echt leuk en het gaat steeds beter.
Er waren dolfijnen! Die zwemmen rustig in de buurt van de surfers en showen heel nonchalant hoe makkelijk zij het vinden om door de golven te springen, terwijl wij nog steeds met onze boards aan het klungelen zijn. Vandaag was het surfen echt top, ik ging ook naar de grotere golven. Wat ik best nog eng vind want je vergist je echt in de zee. Die is zo sterk! Dit merk je goed wanneer je per ongeluk iets te veel naar voren leunt op je board en deze dan met de punt in de golf steekt. Dit heet ook niet voor niks Nose diving. Je valt dan recht naar voren net op het moment dat de golf omklapt. Je wordt dan helemaal meegespoeld en zit midden in de golf. Op dat moment merk je hoe krachtig de zee is.
O, de wetsuits hebben hier trouwens geen naam dus blijf ik gewoon Dutchy.
Na een super wraps maaltijd vierden we met een beachparty inclusief kampvuur, music and booze onze laatste avond van Mojo surf camp...:'(
Het was echt heel gezellig en jammer dat het alweer de laatste avond was.
De tijd vliegt als het gezellig is.
Vrijdag 11 april, vanochtend moesten we weer onze tassen inpakken..helaas.
Na het ontbijt was het tijd voor onze laatste surfles. Het gaat inmiddels best goed. Op het moment dat je nu goed op je board staat probeer je een beetje te sturen. Je krijgt dan echt een beetje de feeling van het surfen.
Ik heb nog steeds zo veel respect voor de pro's. Ik heb op z'n minst nog zes kampen nodig wil ik een beetje redelijk kunnen surfen. Maar er is een begin.
We sloten de les af met een surf wedstrijd.
Het was een surf estafette. Je kreeg punten voor de snelste tijd en voor originaliteit...aangezien niemand wat geks deed -> zie naakt surfen en Claire en ik blijkbaar de gekste van het stel zijn, besloten we om onze run topless te doen. We kregen nog steun van een team genoot. Hij liet halverwegen de run zijn broek zakken. Helaas ondanks de extra punten die we ervoor kregen was het toch niet genoeg en eindigde we op de tweee plek. (van de vier, dus zo slecht was het niet;)
It was good fun anyway!
Na de lunch en na heel veel knuffels van: sharing some love, stapte we op de bus. Op naar Byron Bay.
Na drie uurtjes kwamen we aan. Dit keer geen Wallaby's gezien haha, maar wel weer echte kangaroes!
In Byron kregen we eerst al rijdende met de bus, een rondleiding. Daarna namen we van een enkeling afscheid. De meeste van de groep checkte in, in het Aquarius hostel. Gezellig!
Na het avond eten hadden we in de bar afgesproken en nam Daniel ons mee naar alle leuke barretjes en clubs in town.
Echt heel gezellig, het feest gaat hier gewoon vrolijk door.
Stappen is hier echt top. Ik blijf hier een weekje dus dat zit helemaal goed.
Trouwens wat een baan heeft die Daniel toch. Surfen, bus chauffeur spelen, heel veel grapjes en lol maken, super gezellige groepen waarmee hij helemaal gek kan doen en dan vrijdag gewoon keihard mee op stap gaan! What a life.
Mojo surfcamp was echt top en gezellig!! Mojo super bedankt!!! Dit kamp was echt helemaal AWESOME! I had heaps of fun!! Thanks guy's!!
...niet dat ze dit kunnen zien maar het gaat om het idee:pDaar is ie dan eindelijk het verslag van Mojo Surfcamp!!!
15 April 2008 - 14:24
Wendy:
Hoi Jam, vandaag hoorde ik van mijn klient dat ze ook in Sydney and Byron Bay is geweest,gesufd in BB. Ze heeft een tijd daar gewoond en vond het geweldig. Ze vertelde dat BB alternatief is en heel gezellig. Hoe was het voor jou want je zult wel weer bijna verder reizen. Bij de tijd dat je thuis komt zul je een goeie surfer zijn. Geniet van het geweldige land en de leuke optimistiche mensen. xxxx mama
15 April 2008 - 16:32
Billy:
Hey lagge jo mare waar blijven de foto's dan :P hahahaah have fun.
Gr XXX