B'day!! in New Zealand - Reisverslag uit Raglan, Nieuw Zeeland van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu B'day!! in New Zealand - Reisverslag uit Raglan, Nieuw Zeeland van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

B'day!! in New Zealand

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

16 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Raglan

Zaterdag 15 maart, zijn Magda en ik om acht uur de bus in gestapt op naar Hahei, een stadje aan de oostkust. Om half 9 stapte we alweer uit om even een kopje koffie te gaan drinken...we hadden pech met de bus. Gelukkig waren we Auckland nog niet uit en kwam er een nieuwe bus aan. Gelukkig want het was echt "een rammel aan alle kanten" bus.
Wij vonden het allemaal prima de vertraging. We hebben geen haast maar de chauffeur, Bondi. Hij had wel een beetje stress, het was zijn eertse werkdag bij dit bedrijf en dan geven ze je zo'n oude en verotte bus mee. Hij heeft het trouwens goed opgelost en vanaf dat moment was het alleen maar super gezellig met de Kiwi-experience buschauffeur.
We gingen uiteindelijk 1,5 uur later opweg naar Hahei. Naar de Hot water beach!! Via allerlei leuke sightseens kwamen we om vier uur aan bij het hostel. We hadden inmiddels vriendjes gemaakt met de rest van de passagiers, allemaal backpackers.
We gingen een wandeling maken. Ik vind het inmiddels bijna normaal maar het was weer zo ongelofelijk mooi.
De enorme bebosde bergen, met palmen, varens, lianen slingers en naaldbomen. Het geeft echt een gaaf jungle effect. Afgewisseld door kleine watervalletjes en riviertjes liepen we via een best vermoeiend parcour door de jungle en over het strand. Om na twee uur aan te komen bij een klein baaitje. Zo mooi!! Er waren echt enorme rotsen en een hole in the rock, waar je onderdoor kon lopen. The Cathedral Cave, om precies te zijn. Na ongeveer...echt veel te veel foto's gemaakt te hebben, liepen we weer terug.
We hebben het echt luxe met onze bus chauffeur. Zijn hobby is koken en de deal was, wanneer we allemaal $5 dollar gaven, wilde hij een typisch Nieuw Zeelands maatlje voor ons klaar maken.
Uitgeput en super hongerig kwamen we terug bij het hostel, hier konden we meteen aanschuiven. Super relaxed!! En we hebben echt heerlijk gegeten. Rund wat op beenham leek, aardappeltjes, mais, worteltjes, en boontjes. En dat dan op z'n Nieuw Zeelands. Heerlijk!!
En morgen gaat hij een bbq voor ons maken. Nou dat beloofd wat na vanavond!
Na het eten trokken we onze bikini's en zwembroeken aan en gingen we naar the hot spot van vandaag. The Hot water beach.
Een strand waaronder zich kokend heet water bevindt. Er bevindt zich namelijk een actief vulkanisch gebied onder dit deel van Nieuw Zeeland. Wanneer het eb is kan je dan een kuil graven, oftewel je eigen beach jacuzzi bouwen.
Helaas...ja een kleine tegenslag...maar het water was heel wild vandaag en ondanks dat het eb was, was het water te wild om goed te kunnen graven. We hebben wel met onze voeten het water kunnen voelen maar een jucuzzi bouwen zat er niet in. Ach nouja ik had de afgelopen week in het hostel een jacuzzi dus....
Het was wel echt heel bizar dat je in een ijskoude zee staat, dan met je voeten jezelf ingraaft en dat je dan bijna je voeten verbrand. Zo heet is het water.
Echt wel bijzonder!!
Terug in het hostel hebben we gedouched en gezellig wat gedronken tot het 12 uur was. Toen ging iedereen voor mij zingen. Jeej!! Ik ben jarig. Best gek, ik ben al 4x achter elkaar niet thuis jarig geweest. Maar Nieuw Zealand, zo ver ben ik nog niet van huis geweest.
Morgen vroeg op staan om naar de andere kant van het eiland te gaan, de Westkust. Hier gaan we naar Raglan een klein surf stadje.
Nou daar heb ik wel zin in;) die surf stadjes bevallen mij wel:p

Zondag 16 maart. Jee ik ben jarig!!!! 22 jaar pff wat oud:p
Vanochtend werd ik door iedereen gefeliciteerd en in de bus gingen ze voor me zingen.
Onderweg heb ik weer mijn ogen uitgekeken. We reden midden door de bergen op naar het westen van het eiland. Naar het strand, altijd leuk!
We zijn nog even gestopt om de heilige Kaori Kiwi bomen te knuffelen. Jawel, we hebben met z'n allen de bomen staan knuffelen. Dat was erg grappig moet ik zeggen.
Na een typisch Nieuw Zeelands drankje...de naam ben ik even kwijt, zijn we verder gereden en kwamen we rond drie uur aan in het stadje Raglan. Hier hebben we boodschapjes gedaan voor het feestje van vanavond. Ik kocht B'day cake and wine:D
Aangekomen bij het hostel, een super gezellig hostel trouwens, hebben we ons snel klaar gemaakt voor het strand. Echt een mooi baaitje tussen de bergen. Het is hier één en al natuur, echt gaaf. Ook het hostel ligt echt in een soort jungle.
Na 1,5 uur lekker zonnen bedacht ik me dat ik nog even ging rennen voordat ik me vanavond ga vol eten...ik wil niet proppen zeggen:p Dus voordat ik ga genieten van de bbq en mijn B'day cake even joggen op het strand.
Heerlijk dat rennen, weer even een momentje voor mezelf om te realiseren waar ik wel niet allemaal kom en wat ik allemaal zie.
Ik heb het idee dat het een beetje saai wordt als ik maar blijf schrijven dat het hier zo mooi is...maarja zo is het nu eenmaal!
Terug in het hostel gingen we even douchen en nu snel achter de pc.
We gaan zo eten dus ik kan nog niet vertellen hoe de bbq is. Ik ga jullie morgen pas jaloers maken:p
We gaan in ieder geval een feestje bouwen hier!!!

Heel erg bedankt voor de lieve felicitaties!! de reacties, smsjes en mailtjes!!!! Vind ik super leuk:D

• 16 Maart 2008 - 09:17

Ruud:

gefeliciteerd, Jamie! Ja, je maakt er weer een bijzondere verjaardag van.
    Grappige wereld waar we op leven, vind je niet?
    Soms mis ik je wel hier.
    Kus.

• 16 Maart 2008 - 10:53

Michelle:

Hey James, gefeliciteerd met je verjaardag.
    Heb je nog een leuk feestje gehad? Ik ga nu hockeyen (in de regen).

xx

• 16 Maart 2008 - 11:31

Dunja:

Gefeliciteerd Jamie!! Al is voor jou de dag bijna over! ;)
    Liefs x

• 16 Maart 2008 - 14:09

Babette G.:

Oopss..Te Laat! Maar alsnog gefeliciteerd..!

XX

• 16 Maart 2008 - 15:00

Nico:

Voor de 2e maal gefeliciteerd en een mooie dag.Je verhalen klinken nog steeds super. Hou ons op de hoogte. Gisteren met Stan en A gegeten bij Peter en daar een borrel op je verjaardag genomen. Maar toen sliep jij nog.
    Veel plezier en een gezellige verjaardagsparty.

Groet

• 16 Maart 2008 - 16:18

Angela:

Happy B-day chick!
    Hoop dat je een onvergeetelijke dag hebt gehad.

Liefs en nog mega veel plezier!

• 16 Maart 2008 - 16:27

Branwen:

JAMIE!!!! GEFELICITEERD!!!
    Sorry dat ik je geen kado kan geven, maar daarom geef ik je een hele dikke knuffel en een dikke kus!
    Ik mis je wel hier..

Liefs Braan

• 16 Maart 2008 - 16:35

Charlot Van Batenbur:

heej jaim!!!

happpppyy birthday!!!

maak er een leuke dag van!!!!

• 16 Maart 2008 - 16:49

MIKE:

Hey lieverd gefeliciteerd ik hoop dat je een leuke verjaardag hebt en dat je nog een hele leuke tijd hebt daar.

Dikke kus Mike

• 16 Maart 2008 - 16:55

Oma En De Rest!:

Hartelijk gefeliciteerd met een hele aparte verjaardag!! Wat een prachtige reis maak je toch. We volgen je verhalen met veel plezier, nog een heerlijke reis gewenst,
    liefs
    Oma, Annemiek, Steve, Nick & Sascha