Van Auckland naar de Bay of Island - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu Van Auckland naar de Bay of Island - Reisverslag uit Auckland, Nieuw Zeeland van Jamie Marijnissen - WaarBenJij.nu

Van Auckland naar de Bay of Island

Door: Jamie

Blijf op de hoogte en volg Jamie

11 Maart 2008 | Nieuw Zeeland, Auckland

Hallo luitjes, internet is hier een beetje lastig en duur!!! vandaar dit verlate berichtje.
Ik ga even in een snel tempo, voor zover ik dat kan, verslag doen.

Vrijdag 7 maart, ben ik naar de Sky tower gegaan. Midden in het centrum van Auckland staat deze enorme Skytower van wel 328 meter hoog. Een lift brengt je binnen 1 minuut naar de top etage waar je een 360' uitzicht hebt over de stad en haar 40 vulkanen!!
Het was een heldere dag en het uitzicht was super mooi. Ik heb niet alle 40 vulkanen gezien, want daar moet je een prof voor zijn.
Ik heb hier ook een geschiedenis filmpje bekeken en ben wat leuke feitjes te weten gekomen.
Ik ben hier in het Kiwi land.
Het gebied Auckland was vroeger plat, maar na 48 vulkanische uitbarstingen is het land gevormd naar wat het nu is. De jongste en grootste vulkaan is 800 jaar oud. Auckland is dus gebouwd op een actief vulkanisch veld.
Kiwi's zijn kleine bruine volgetjes die er uitzien als kiwi's :p Het vogeltje heeft geen vleugels. Dit is omdat hier vroeger niks anders was dan bos, geen wilde dieren dus geen bedreiging voor het vogeltje, het had dus geen vleugels nodig om te vluchten.
De inwoners van New Zealand worden ook Kiwi's genoemd.
Nederland past ongeveer 6 keer in Nieuw Zeeland en heeft ruim 16 miljoen inwoners.
Nieuw Zeeland heeft slechts 4 miljoen inwoners. Best gek he.

Nou dat was de geschiedenis les voor vandaag.

Na de toren ben ik naar een onderwater wereld gegaan en voelde me net weer een klein meisje in een pretpark. Haha, het was best leuk namelijk om de visjes te bekijken die ik tijdens mijn duiken in Bonaire heb gezien.

Morgen gaat om 7 uur 's ochtends mijn bus naar The Bay of Islands. Dus veel te vroeg op...

Zaterdag 8 maart, ben ik aangekomen in Paihia, in the Bay of Islands. Een leuk klein en gezellig stadje. Het ligt aan de kust. De beroemde kust met haar vele baaien.
Nou ze hebben in der daad niets te veel gezegd. Het is hier heel erg mooi.
In de bus naar Paihia maakte ik me eigenlijk een beetje zorgen, er zaten totaal geen boeiende mensen in de bus en...maakte me dus een beetje zorgen of het er wel leuk zou zijn. Straks ben ik helemaal alleen?
Angekomen in Paihia ben ik eerst de buurt even gaan bekijken, de kleine winkeltjes en het park. En na een bezoekje aan het info centre heb ik een kleine planning gemaakt.
Morgen ga ik een paardrij tocht maken naar de top van een vulkaan. Ik ben beniewd! Het klinkt heel mooi.
Terug in het hostel, wat echt heel mooi is. Het is lekker schoon en niet te groot, er is een zwembad en een jacuzzi...niet verkeerd dus.
Terug in mijn kamer maakte ik kennis met mijn roomie's en besloten gezellig we samen uit eten te gaan. Daarna gingen we naar de Salty bar. Dé bar in Paihia. Ik heb echt een hele leuke gezellige avond gehad. Ik had me dus voor niks zorgen gemaakt, want ik ben hier echt alles behalve alleen!!

Zondag 9 maart, ben ik dus gaan paardrijden. Het was echt heel erg mooi!! Na 2 uur rijden in alleen maar natuur, kwamen we aan bij de top van de vulkaan. Wow!! Dat is echt gaaf, je zag de vorm van de vulkaan en de krater nog heel goed. Het is geen actieve vulkaan meer natuurlijk, dus inmiddels helemaal begroeit met mooi groen en palmen. De rit was leuk alleen een beetje sloom/saai qua rijden. We hebben maar weinig gegaloppeerd. Het uitzicht daarintegen was geweldig.
Terug in het hostel had ik mijn sport kleren nog aan, (waar ik in paardgereden had) en besloot te gaan joggen. Dat kan ik nu weer doen. In brazilie was het toch een beetje gevaarlijk.
Ik heb 45 min heerlijk over het strand gerent en alleen maar gedacht: Jamie, kijk om je heen en realiseer je waar je bent!!
Na het rennen had ik een nieuw roomie, Liz. Een heel leuk gezellig meisje uit Engeland, waar ik heel lang mee heb zitten kletsen. We zouden gaan koken maar belandde uiteindlijk ik een gezellig barretje met live muziek en met allebei een giant burger voor onze neus, een Beach dude burger, om precies te zijn:p
Na het eten zijn we met een groepje naar de Salty bar gegaan waar het weer helemaal gezellig was.

Maandag 10 maart, moest ik veel te vroeg op staan. Om 7 uur werd ik door de bus opgehaald om samen met 20 andere naar het uiterste puntje van het Noorder eiland te gaan, Cape Reigna genaamd.
Na een rit die ik vroeger niet overleefd had. Namelijk 250 km lang alleen maar bochten en een bus chauffeur die er erg veel zin in had. Kwamen we aan bij het uiterste puntje van het noorder eiland waar de Atlantic en de Pacific Ocean samen komen. Dit kan je dus ook zien. Wat echt bijzonder en mooi is. Eigenlijk echt ongelovelijk mooi is. Je ziet precies waar ze samen komen door het kleurverschil.
Vanaf een grote heuvel had je een heel mooi uitzicht over de oceanen, het land met de kleine baaitjes en de strandjes.
Echt awesome!!:p
Na de Cape Reigna reden we richting de 90 mile beach. Eerst even een lunch pauze gehouden op het strand van een klein baaitje. Wederom adem benemend.
Daarna hebben we aan het begin van de 90 miles beach gezand bodyboard. Er waren daar hoge duinen, zand bergen. Iedereen kreeg een bodyboard en na de instructies klauterde we met z'n allen de enorme zand berg op en wow!! Maar dat is hoog:s
Daar sta je dan, boven aan de berg met je kleine plankje. Eerst op je knieen gaan zitten en dan goed vasthouden en gaan!! woehoe! Keihard naar beneden sjeezen op dat kleine plankje is echt heftig!!
Na 4 afdalingen stapten we nogal gezand straalt de bus in. Op naar de 90 miles beach.
Met de bus, een gewone reis bus...alhoewel deze had wel heel veel power omdat het een omgebouwde truck is.
Reden we het strand op. De 90 mile beach is namelijk een officiele higway. De oudste ter wereld, maar tegelijk ook de nieuwste. Na elke vloed periode ligt deze weer ongetast klaar om over heen te racen.
Met 100 km per uur reden we dus over een strand van 90 miles lang. Echt heel gek om dan om je heen te kijken. Ook weer echt té mooi. Mijn ogen krijgen goed de kost hier!!
Na een foto stop reden we over het strand en de slinger wegen weer terug naar Paihia. Eerst nog even een fish and chips stop. Jammie:D
En na zo'n 12 uur, 500km en alleen maar mijn ogen uit gekeken te hebben, was ik weer terug in het hostel.
Hier heb ik gezellig een wijntje gedronken en ben weer naar de Salty bar gegaan! What else. Hier was het ook weer helemaal leuk.
Ja dat kleine stadje Paihia hier is echt heel gezellig:D

• 11 Maart 2008 - 06:05

Jasper:

Hehe, ja Paihia is een leuk plaatsje. Ik heb op zo'n tour naar Cape Reinga gewerkt. Ik moest foto's nemen van de mensen tijdens de tour en het sandboarden. Nu zit ik in Rotorua (wel wat minder mooie omgeving). Veel plezier in Nieuw Zeeland.

Grtz Jasper (van HDS)

• 16 Maart 2008 - 11:53

Jor:

echt funny dat ze daar de beach als highway gebruiken! Je zal maar in de ochtendspits staan terwijl het vloed wordt :p

have fun babe xxxx

• 18 Maart 2008 - 22:23

Katja:

mennnnnn wat ziet het er allemaal verschikkelijk heerlijk uit! Saar en Ik gaan over een week al weer en door al die foto's krijg ik er nog meer zin in dan ik al had! Jij gaat binnekort ook richting Azie toch? Zitten we nog een beetje in de buurt:P nog veel plezier de komende tijd! HIer is alles nog net zo saai en koud als altijd!
    xxxxx